Tildeling av idrettspris og idrettsstipend 2019

Prisutdelingsutvalget i Haugesund kommune har besluttet å tildele idrettsprisen i 2019 til Jesper Saltvik Pedersen, som representerer Plogen, og med bakgrunn i hans prestasjoner i 2018. Haugesund kommune har også besluttet å tildele idrettsstipendet for 2019 til Stian Persson Lie og Martine Tysland fra henholdsvis NMK Haugaland og Haugesund drillkorps. Utdelingen av idrettsstipend og idrettspris vil finne sted under nyttårsmottakelsen i Festiviteten, lørdag 5. januar 2019 klokken 16.00.

IDRETTSPRIS
Et utvalg bestående av ordfører, leder av oppvekststyret, leder av idrettsrådet og avdelingsleder idrett i Haugesund kommune har besluttet å tildele idrettsprisen i 2019 til Jesper Saltvik Pedersen, med bakgrunn i hans prestasjoner i 2018.

I Haugesund kommunes statuetter heter det:

«Idrettsprisen skal bestå av en figurlig gjenstand og tildeles årlig dersom pristildelingsutvalget finner verdige kandidater. Normalt overrekkes idrettspris- og stipend ved samme anledning. Prisen tildeles for beste idrettslige prestasjon i foregående år.»

Begrunnelsen for tildelingen av prisen er følgende:

Jesper Saltvik Pedersen som representerer Plogen skiklubb, har lagt bak seg et innholdsrikt år med fantastiske resultater i alpinbakkene. Høydepunktene i sesongen 2018 kom under Paralympics i Sør-Korea hvor Jesper tok gull i storslalåm og bronse i superkombinasjonen. Disse resultatene har blitt lagt merke til både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette har medført at Jesper har fått stor oppmerksomhet, og har mottatt en rekke hedersbevisninger gjennom året. Han er blant annet nominert til årets mannlige para-utøver på Idrettsgallaen.

Jesper har gjennom sin idrettskarriere hele tiden hatt fokus på hva som er mulig, tross sitt handicap. Med en enorm treningsvilje og positivitet har Jesper oppnådd fantastiske resultater samtidig som han er et stort forbilde for alle idrettsutøvere og har løftet oppmerksomheten rundt para-idrett i Norge.

Det er en stor glede for Haugesund kommune å kunne tildele idrettsprisen 2019 til Jesper Saltvik Pedersen!

IDRETTSSTIPEND
Et utvalg bestående av Ordfører, leder av oppvekststyret, leder av idrettsrådet og avdelingsleder idrett i Haugesund kommune har besluttet å tildele idrettsstipendet for 2019 til Stian Persson Lie og Martine Tysland fra henholdsvis NMK Haugaland og Haugesund drillkorps. Stipendet er på totalt kr. 50.000,- og deles likt mellom stipendmottakerne, med kr. 25.000,- på hver.

I statuettene til Haugesund kommunes idrettsstipend heter det:
«Utdannelse- og arbeidsstipend kan utdeles til idrettsutøvere og idrettsledere med tilknytting til Haugesund i den utstrekning det stilles midler til disposisjon på kommunebudsjettet. Beløpet kan i sin helhet gis til en person eller det kan fordeles på flere, dog minimum kr. 5.000,- til hver.»

Begrunnelsen for tildelingen er følgende:

Stian Persson Lie er en ung og lovende utøver innen motorsport. Stian ble både Vestlandsmester og Norgesmester i 2018, i tillegg til at han vant den prestisjefylte sommercupen. I oktober representerte Stian Norge i VM i Italia hvor han endte på 19. plass av totalt 95 deltakere.

Det finnes ingen tvil om at Stian har en stor fremtid foran seg innen motorsport. Denne idretten krever både sterke fysiske og mentale ferdigheter for å lykkes i å nå toppen. Haugesund kommune ønsker med stipendet å støtte Stian i sin videre satsing innen motorsport.

 

Martine Tysland startet sin drillkarriere i Haugesund drillkorps og har siden starten hatt en formidabel utvikling. Martine deltok i internasjonalt mesterskap for første gang i 2015. I 2017 tok hun sin første internasjonale medalje med en 3. plass i EM. Under NM 2018 ble hun norgesmester og senere tatt ut på landslaget i Twirling Corps (stor tropp) for å representere Norge i VM. Under VM i 2018 gikk troppen helt til topps og Martine og troppen hennes kunne smykke seg med tittelen verdensmestere. Denne prestasjonen er formidabel da idretten er stor internasjonalt og spesielt i USA.

Martine anses som en av de aller største team-utøverne i Norge og hevder seg i toppen også som solist. Videre satsing og fremgang vil være avhengig av økonomi da Martine må knytte til seg de beste trenerne i verden for å lykkes. Haugesund kommune håper stipendet både motiverer og kan være et viktig bidrag for hennes videre satsing.

Ordfører Arne-Christian Mohn og avdelingsleder idrett Kjetil Lande er blant flere som sitter i pristildelingsutvalget.  Foto: Wenche Johnsen

Ordfører Arne-Christian Mohn og avdelingsleder idrett Kjetil Lande er blant flere som sitter i pristildelingsutvalget.
Foto: Wenche Johnsen

Utskrift