Spennende tider for ny rektor

Mandag 18. mars tok Reynir H. Rrafnkelsson over som rektor på Gard skole.  I dag tok vi en liten prat med den nybakte rektoren, som helt sikkert kommer til å bli titulert med fornavn og ikke etternavn slik som var vanlig før i tiden.  

Vil de merke forskjell?
Vi lurte litt på hvordan ansatte og elever på Gard skole  kommer til å merke forskjell på at ny rektor er på plass?  - De kommer nok ikke til å merke den store forskjellen tror jeg.  Elevene kommer fortsatt til å forholde seg til lærerne de er vant med, det blir lekser som vanlig, og jeg kommer nok til å bli kjent med elevene etter hvert sier han.  Dette kommer til gå seg til gradvis.

På spørsmål om hva han mener er en god rektor svarer Reynir at det vil være en som har bred erfaring, er inkluderende, har elevens ve og vel i fokus og sist men kanskje aller viktigst, sørger for og bidrar til god undervisning for dem.  Den nye rektoren ser fram til å bli kjent med både elever og ansatte på skolen.

Går spennende tider i møte

Vi spurte også om han har spesielle erfaringer han tar med seg fra sitt tidligere arbeid som rådgiver på skoleområdet til den nye arbeidshverdagen på Gard.  Jeg har jo flere års erfaring som lærer i Bærum, flere års erfaring som avdelingsleder på Skåredalen skole i tillegg til flere års erfaring som rådgiver på skoleeiernivå.  Uten å spesifisere nøyaktig hva, mener han det klart er mye positiv erfaring han kan ta med seg inn i rektorstillingen.

-Nå vil jeg fokusere på å komme inn i jobben på god måte, få oversikt over arbeidsoppgavene som venter meg og komme raskt i gang med disse. 

Det skjer veldig mye spennende på skolefronten for tiden når det gjelder undervisning og forskning, og til høsten kommer det både nye fagplaner og ny strategiplan her i Haugesund.  Det blir også spennende å se hvordan staten kommer til å lande spesialundervisningen - her er det allerede kommet en ny rapport. Vi må flyte med og endre oss i takt med det som skjer sier han.

Beskriv deg selv som person Reynir

Dette er det vel andre som må si noe om, svarer han kjapt.  Men når vi presser litt på,  kommer han fram til at han både er en løsningsorientert og utviklingsorientert person, positiv, gjennomtenkt og reflektert. Litt rolig kanskje. Du kommer ikke til å se ham med roperten ute i skolegården med en gang.  Men han vet hvor den er.

 Blir den nye rektoren også sittende i 23 år?

Både Bjarte Nesheim og visstnok også forgjengeren hans satt i rektorstolen i 23 år.   Du blir 44 år nå i 2019 og rekker akkurat 23 år før du blir pensjonist.  Er dette et mål?  Det fikk vi aldri noe skikkelig svar på.  Den som lever får se.

 

Foto: Wenche Johnsen

Fakta om Reynir H. Rrafnkelsson

Født 1975 i Reykjavik 

Samboer og 4 barn

Utdanning:

Adjunkt Høgskulen i Sogndal

Rektorutdanning 

 Yrkesliv:

Snarøya skole 2001 – 2007 (lærer)

Skåredalen skole 2007 – 2011 (avdelingsleder)

Avdeling skole Haugesund 2011 – 2018 (Rådgiver skole)

HTV Skolelederforbundet Haugesund fra 2016

Utskrift