Vil du hjelpe med å forbedre sikkerheten på passasjerskip?

Forskere på Institutt for maritime studier ved Høgskolen på Vestlandet søker etter frivillige til en unik serie landbaserte forsøk i Haugesund. Ta med deg familie, venner og kjente, og bli med som deltaker.

Hva skjer når 1000 cruisepassasjerer skal evakueres fra et skip med 20 graders slagside? Det vet vi lite om. Forskningsprosjekt ARCEVAC søker derfor etter frivillige til en serie forsøk der prosjektgruppen ønsker å finne ut hvordan bruken av en redningsdrakt påvirker evakueringen av passasjerer i en nødsituasjon om bord på et skip.

– For å kunne vurdere hvor lang tid det tar å evakuere et passasjerskip må vi vite hvor rask en typisk passasjer beveger seg – både med og uten redningsdrakt – og disse dataene skal vi samle inn, forteller Helle Oltedal, professor i maritim sikkerhet på Institutt for maritime studier ved HVL.

Forskerne har satt opp en kopi av en 36 meter lang skipskorridor på ResQ sitt treningssenter for sikkerhetsopplæring i Haugesund. Nå søker de frivillige i alderen 18 til 70 år, av begge kjønn, og med forskjellig sosial og kulturell bakgrunn.

– Vi starter datainnsamlingen i begynnelsen av april 2019, og vi håper at mange fra Haugalandet blir med som deltaker og hjelper oss med å forbedre sikkerheten på passasjerskip, sier prosjektlederen.

Forsøkene vil bli gjennomført fra april til juli i ettermiddagstimene på onsdager og torsdager og på formiddagen den siste lørdagen i hver måned. Deltakerne kan selv velge tidspunktet som passer. Deltakelsen vil ta om lag tre timer.

Alle som deltar er med i en premietrekning hvor tre av deltakerne vil få et gavekort fra Haugesund sentrum med verdi 500,- kroner. I tillegg vil sju deltakere få muligheten til prøve seg som styrmann i en av HVL sine maritime simulatorer.

Ønsker du å delta?

Dersom du har spørsmål kan du ta direkte kontakt med prosjektleder Helle Oltedal på telefon 52 70 26 44, mobil 93 82 61 87 eller e-post .

arcevac forsøksserie Hauges

Utskrift