Slutten på begynnelsen for Sildikon Valley-prosjektet?

Onsdag 31. juli var sommerjobb-studentene og bedriftene som har deltatt i Sildikon Valley-prosjektet i Haugesundregionen samlet i Nordsjø Kontorpark til presentasjon av prosjektene som studentene har jobbet med i sommer.  Prosjektet har gitt så gode erfaringer at det er håp om at dette bare er begynnelsen!

Hva og hvorfor Sildikon Valley?
Sildikon Valley-prosjektet har vært et samarbeid mellom Haugaland Vekst og bedriftene som er med i Haugesundregionen.  44 sommerjobber ble lyst ut for studenter ved NTNU i Trondheim.  Responsen var overveldende og over 300 søkte.  Til slutt ble 47 sommerjobber besatt i ti ulike bedrifter.

Bakgrunnen for Sildikon Valley har vært å komme i kontakt med potensielle dyktige fremtidige medarbeidere men også få vist fram en kompetent region for talenter sa Jannicke Kvarven når hun ønsket velkommen til erfaringsutvekslingen. Hun fortalte hvordan prosjektet kom i gang etter en henvendelse fra Harald Larsen Lønning som selv har gått på NTNU, og som savnet at bedriftene på Haugalandet var mer synlige for studentene.  Som politiker visste han at det var mange spennende aktører her i regionen, men at disse måtte bli mer synlige for studentene.  Prosjektet har blant annet resultert i jobbtilbud til noen av studentene og en av studentene har allerede takket ja til jobbtilbud.

Ordfører i Karmøy kommune Jarle Nilsen kunne fortelle at både private og offentlige har veldig gode erfaringer med prosjektet.  Han håpet at de gode erfaringene med Sildikon Valley 2019 vil legge grunnlaget for et slikt tilbud årlig. Haugalandet er en offensiv, potent region som er i stor utvikling. 

Hvordan har det gått?
Haugaland Kraft orienterte om sitt prosjekt og hvordan det hadde vært å ha studentene i arbeid, og Atea fortalte om sitt prosjekt som de har hatt sammen med Haugesund kommune.

Begge bedriftene kunne fortelle at de er utrolig stolte over det studentene har fått til og det å ha studentene i arbeid har bare vært en sann glede.  Å se hvor iherdige de er, hvordan de utfolder seg og hvordan de angriper en slik oppgave er bare helt fantastisk.  

Etter erfaringsutvekslingen var det stands  hvor interesserte kunne gå og ta prosjektene nærmere i øyesyn og ikke minst spørre ut studentene.  En jury gikk rundt og under fellesmiddagen i etterkant ble en vinner kåret blant alle prosjektene.  Vinnerne ble studentene som har brukt tiden på å utvikle et program som kartlegger kundereisen hos Haugaland Kraft.

Studentene i Haugesund kommune/Atea har jobbet med sensorteknologi
Studentene i Haugesund kommune og Atea har jobbet med smarte samfunn hvor de har valgt å fokusere på sensorteknologi.  Studentene har blant annet plassert ut temperatursensorer med ledninger ned i jorda som igjen sender informasjon om temperatur. På denne måten kan en for eksempel få informasjon som gjør at veiene ikke saltes før det er behov for det. Dette vil spare både veiene og bilene.  Det er satt ut i alt fem ulike sensorer i Haugesund kommune. To sensorer som måler temperatur i veibanen, to sensorer er plassert ut for å måle temperatur i vann ved badeplasser og en miljøsensor gir data om forurensing, temperatur og støy.  Studentene har også utviklet en plattform som gjør det mulig for kommunen å hente inn forskjellige typer data ved hjelp av sensorer som kan bearbeides til nyttig informasjon for innbyggerne og andre interesserte. Kommunen har dermed fått et godt grunnlag for å benytte denne teknologien framover, og vi er veldig fornøyde med den jobben de 3 studentene har gjort i de seks ukene prosjektet har vart.

Dersom noen er interessert i mer informasjon om prosjektet som studentene i Haugesund kommune og Atea har jobbet med, kan personalsjef Morten Meland i Haugesund kommune kontaktes.

Her er bilder fra arrangementet tatt av Wenche Johnsen og nederst, relaterte saker.

 

Sildikon Valley studenter på plass >>>

Har plassert ut temperatursensorer >>>

 

Utskrift