Bjørgene går for gull i sykkel-VM!

Bjørgene går for gull i sykkel-VM, Road Worlds for Seniors! 

Ordføreren var med og åpnet konkurransen sammen med mange ivrige syklister på Bjørgene omsorgssenter tirsdag 3.september.

Da er det nok en gang klart for sykkel-VM, eller Road Worlds for Seniors som konkurransen nå kalles over hele verden. 2019 er tredje året sykkel-VM blir arrangert. Reglene er enkle; det handler om å tilbakelegge flest mulig km på en treningssykkel ved hjelp av Motiview i løpet av konkurranseperioden.

Ordfører Arne-Christian Mohn og enhetsleder Kristin D. Vika, sammen med avdelingssykepleier Ingunn H. Gunnarshaug sto for åpningen av sykkel-VM på omsorgssenteret. Ordføreren klippet snora som ble holdt av fjorårets beste dame og mann på Bjørgene; Karen Charlotte og Kåre John.

Konkurransen arrangeres av Motiview. Motiview er enkel i bruk og stimulerer eldre mennesker og personer med demens til å bli mer fysisk og kognitiv aktiv. Ved hjelp av en treningssykkel, film og lyd, kan brukeren ta en sykkeltur i kjente omgivelser og barndomsminner.

I fjor deltok 17 syklister fra somatisk avdeling og aldershjemmet ved Bjørgene omsorgssenter. Av 122 lag kom de på en flott 29.plass, da hadde de samlet syklet nesten 500 km – mer enn avstanden Haugesund – Oslo (44 mil).

For å gjennomføre syklingen fikk de hjelp fra en frivillig og motivator; Bjørn Asbjørnsen. Han stiller opp i år også og ser at det allerede er stort engasjement og konkurranseinstinkt hos syklistene på Bjørgene.

I 2018 var det nesten 2500 syklister fra sykehjem, dagsenter og seniorsenter påmeldt fra 6 land. På de 4 ukene konkurransen varte, ble det tilbakelagt fantastiske 52.000 km. I år er det også kommet med deltakere fra Australia i tillegg til Canada, UK, Norge, Sverige, Danmark og Island.

Trø til! Vi heier på dere!

Les mer om Motiview og Road Worlds for Seniors her >>>

Sykkel VM, Road Worlds for Seniors på Bjørgene omsorgssenter. Foto: Gunnhild Hertzberg B. Hjorth

Sykkel VM, Road Worlds for Seniors på Bjørgene omsorgssenter. Foto: Gunnhild Hertzberg B. Hjorth

Sykkel VM, Road Worlds for Seniors på Bjørgene omsorgssenter. Foto: Gunnhild Hertzberg B. Hjorth

Sykkel VM, Road Worlds for Seniors på Bjørgene omsorgssenter. Foto: Gunnhild Hertzberg B. Hjorth

Utskrift