Kuppelen fornyes

Arbeidene på kuppeltaket ved Haugesund rådhus viser nå igjen. Det er et spesielt og historisk oppdrag for fagfolkene.  Fotograf Tor André Johannessen har fått anledning til å besøke byggeplassen på rådhusets høyeste punkt.

Det var lekkasjer i kortveggen i sør for ca. to år siden som var utgangspunkt for arbeidet.  Når det ble satt opp stillas for å reparere veggen, ble det også tatt en kikk på taket.  Det ble da oppdaget hull og sprekker i kobbertekkingen flere steder som har medført fukt og skader.  Deler av taket i sør ble fikset, men når resten av taket ble undersøkt, viste det store skader også på resten av taket.

De historiske arbeidene blir utført av Spanne blikk, blikkenslager Nesse & Karlsen og Byggmesterkompaniet og vil pågå et års tid. Det er et spennende oppdrag for både ansatte og lærlingene som deltar. Etter planen skal taket være ferdig restaurert høsten 2020.  Det er en stor jobb som er satt i gang, og som de fleste har fått med seg er taket dekket slik at arbeidet kan pågå uten å bli berørt av vær og vind.  

Foto: Tor André Johannessen.
 

Utskrift