Salgssuksessen fortsetter

Årets Sildajazzprogram begynner å ta form, og salget går svært godt. «Tidligere kunne vi melde at åpningskonserten med Silya og Haugaland Storband ble utsolgt på to døgn, og nå ser det ut for at også ekstrakonserten er utsolgt i løpet av kort tid. Også Frida Ånneviks konsert i Festiviteten lørdag 8. august kl 18.00 er nå utsolgt, og vi setter opp en ekstrakonsert kl 21.00 samme kveld.» sier festivalsjef Andreas R. Meland.

Tidligere i uken ble det gjort kjent at Kim Rysstad, Tord Gustavsen og Arve Henriksen skal avslutte festivalen med verdenspremieren på sitt nye prosjekt, og at Linda Eide skal gjøre sin populære forestilling «Melodi Grand Jazz» to ganger under festivalen.

Kortreiste verdensnavn
Nå legges enda to konserter til på programmet. «Årets festival blir av naturlige årsaker en kortreist festival», sier festivalsjefen. «Men også verdensnavn kan være kortreiste».
Silje Nergaard feirer 30 år som artist i år, og har et stort publikum langt ut over landegrensene, og turnerer flittig, både i Europa og Asia. Hennes klassiske utgivelse «At First Light» er det mestselgende jazzalbumet i norsk musikkhistorie. I jubileumsåret turnerer hun med den makeløse unge pianisten Espen Berg, som de fleste jazzinteresserte nå bør ha rukket å merke seg. «Vi gleder oss til å få servert en forfriskende musikalsk kavalkade fra dette bunnsolide tospannet. Siljes låtkatalog inneholder mange godbiter, som alle vil bli belyst på nye måter gjennom duoens forfriskende og intime musikalske prisme.». Nergaard og Berg spiller i Festiviteten, søndag 9. august kl 18.00.

Bassisten Arild Andersen er en bauta og levende legende, ikke bare i norsk jazz, men også i Europeisk sammenheng. Han har tidvis blitt sett på som en husbassist for etiketten ECM, og var med i den første bølgen av norske jazzmusikere som skaffet seg en stor internasjonal karriere via det tyske selskapet. Albumet «Afric Pepperbird» der han satte en ny standard sammen med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen er en udiskutabel klassiker.

Senere har det blitt 22 album i eget navn, og en rekke priser både her hjemme og ute i verden. Han har spilt med Bill Frisell, Stan Getz, John Scofield og Pat Metheny og fikk tilnærmet popstjernestatus med folkemusikk-møter-jazz prosjektene «Sagn» og «Arv» på 90-tallet. Arild kommer til Sildajazz for å spille med sitt nye band Arild Andersen Group. Han har håndplukket et stjernelag fra den yngre generasjonen i norsk jazz, som alle har hatt stort gjennomslag hos et internasjonalt publikum: saksofonist Marius Neset, pianist Helge Lien og trommeslager Gard Nilssen. Konserten finner sted i Festiviteten på åpningskvelden 5. august kl 21.00.

Bassisten Arild Andersen kommer til Sildajazz 2020.

Bassisten Arild Andersen kommer til Sildajazz 2020.
Foto: Sildajazzen

Utskrift