Regionens nye storstue

I dag ble den nye HIL-hallen høytidlig åpnet. Hele regionens "kinder-egg" oppfyller internasjonale krav til friidrettshal og er skreddersydd for ballidretter. I tillegg er det tilrettelagt for konserter, utstillinger og konferanser.


Dagens åpning ble ledet med kyndig hånd av Knut Birkeland som har hatt en stødig og sikker hånd på prosjektet fra A til Å. I sin innledning kunne han fortelle at den nye HIL-hallen som har fått navnet "DeepOcean Arena" er den 5. største friidrettshallen i Norge. Med sine 105 x 50 meter er den størst i regionen. Takhøyden er 9 meter. Dette for å gi rom for stavhopp 9 meter. Hallen har en 200 meters rundbane med doserte svinger. En 60 meters sprint gjennom midtarealet, to hoppegroper for lengde/tresteg i tillegg til arealer for høyde og stavhopp. For kasteøvelser er det et treningsbur med sikkerhetsnett for diskos, slegge samt kastsegl for spydtrening.

Midtarealet
I midten har en laget et areal (43x34,5 meter) som er utstyrt med kombinasjonsdekke for ballspill/friidrett. Rundt dette arealet er det nedsenkbare nettvegger med duk. En kan derfor parallellkjøre flere øvelser samtidig. Det er tilrettelagt for 1 håndballbane, samt to treningsbaner for håndball, to basketballbaner og fire volleyballbaner. Selve hallen har tribunekapasitet på 380 sitteplasser.Disse er sammenleggbare og tar minimal plass i innslått stilling.

Servicebygget
Er 1000kvadratmeter stort fordelt på 2 etasjer. Det inneholder fullt oppsett for garderober/dusjanlegg. Halvparten av 1. etasje er spesialinnredet og utleid til fysioterapeutene. I 2. etasje blir det også sosiale rom, kafeteria, samt kontorer, møterom og lokaler.

Flerbrukshall
HIL har inngått en samarbeidsavtale med Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) som har vært delaktige i planleggingen av løsningen inne i hallen. HTG legger stor vekt på ballidretter i tillegg til friidrett. Det er også etablert et behandlingssenter der fire fysioterapeuter skal ta seg av idrettskader samt teste idrettsutøvere. En vinn vinn situasjon for alle parter.

Bidragsytere
Den nye "DeepOcean Arena" hadde ikke vært en realitet uten flere bidragsytere. Knut Birkeland rettet en stor takk til Haugesund kommune som den største bidragsyteren i prosjektet. I tillegg til Haugesund Sparebank, sponsor gjennom 30 år. Trond Mohn, en hovedsponsor fra Bergen og skipsreder Trygve Seglem fra Knutsen OAS Shipping. Det ble også rettet en takk til de mange enkeltpersoner som gjennom fire år har levert avgjørende bidrag til realiseringen av prosjektet.Fra Haugesund kommune ble spesielt ordfører Petter Steen jr, rådmann Odd Henry Dahle, idrettssjef Kjell Einar Bergsager og Erik Brinchman fra Teknisk forvaltning takket for det gode samarbeidet gjennom hele prosessen.

Regionens nye storstue er åpnet og klar til bruk. Lørdag 4. februar blir det arrangert åpningsfest for alle HIL medlemmer. Festen kombineres med et åpningsstevne der alle får delta i minimum en øvelse.

Haugesund kommune gratulerer HIL med "DeepOcean Arena".

 

Utskrift