Kåret til årets lærling i nord-fylket

Torsdag 9. februar ble Jeanett Pettersen Vik hedret som årets lærling i nord-fylket av Rogaland fylkeskommune. I tillegg ble årets hederspris tildelt Haakon Magnus Rønnestad. Arrangementet fant sted i Festiviteten under overrekkelsen av fag- og svennebrev i Haugesund.


Her er begrunnelsen fra Rogaland fylkeskommune:

Årets lærling 2011
Jeanett Pettersen Vik

Jeanette Pettersen Vik hadde en forsiktig start på sitt opplæringsløp som praksisbrevelev ved Karmsund videregående skole.

Til tross for at kjøkkendriften i Haugesund kommune i utgangspunktet var skeptisk til å ta inn kandidaten, først som elev og siden som lærling, så de etter hvert potensialet som lå der. Når tiden var inne sto derfor en læreplass klar ved Bjørgene Omsorgssenter. Parallelt med læretiden gikk hun på kveldsskole og bestod med glans, tross problemer med dysleksi.

Gjennom læretiden viste hun ansvar og faglig dyktighet, og etter bestått fagprøve fremstår hun som en selvstendig og dyktig fagarbeider.

Les også : Fra lærling til institusjonskokk

Årets hederspris 2011
Haakon Magnus Rønnestad

Årets hederspris går til en kandidat som i dag fremstår som en vinner til tross for en dårlig start.

Han var ikke noe skolelys, og videre skolegang var ikke noe for han. Etter 1 år på Haugaland videregående skole begynte han i jobb. Da han var 19 år ble det konstatert at han hadde dysleksi.

Ute i jobb fikk han vist sitt talent, og det varte ikke lenge før han hadde avlagt fagprøve i murerfaget. Senere har han også tatt Mesterbrev i samme fag.

Men det sluttet ikke med det. I 1995 tok han fagbrev i stillasbyggerfaget. I kveld har han mottatt fagbrev nr 3, denne gang i feierfaget.

 

Utskrift