Premiere

Boals forumteater for ungdom "Den Usynlige" der tema er mobbing - Få med deg premieren på Hemmingstad Kultursenter, Haugesund Søndag 18. mars kl. 18.00.


Teatergruppen Boals Forumteater for ungdom ble etablert i Haugesund i 2002 og feirer 10 års jubileum. Teateret har hatt en rekke forestillinger med tema som angår spesielt barn og ungdom. Årets tema er mobbing, et tema som er aktuelt og et urovekkende problem. Forestillingen har tittelen "Den Usynlige" og belyser tema med utgangspunkt i skole, hjem og fritid. Mobbing er et omfattende tema. I vår historie ønsker vi og synliggjør de valgene som vi kan ta for bedre å motvirke mobbing. På scenen møter publikum barn og ungdom som tolker og virkeliggjør historien.

I "Den Usynlige" møter vi 13 år gamle Grete, hennes familie og venner. Grete opplever daglig mobbing på skole og i fritiden. Mange rundt henne gjør lite for å hjelpe. Mobbing foregår også på internett og Grete gjør hva hun kan for å hjelpe seg selv, men klarer hun dette alene? Når skolen skal på klassetur skjer det episoder som fører til store konsekvenser for alle. Forestillingen er også en del av Den Kulturelle Skolesekken i Haugesund Kommune.

Regi/manus: Niels Petter Solberg

Boals Forumteater for Ungdom fikk Norsk Teaterråds/Scenetekstfondets Inspirasjonspris for 2011.

Utskrift