Byfest for historiebøkene

Byfest på Haraldsstøtta 2014Kystverket, Haugesund Sparebank i samarbeid med Haugesund kommune inviterte til "Byfest" ved Haraldsstøtta tirsdag 13. mai. Hvilken fest det ble. Svært mange fant veien til riksmonumentet og ble med på feiringen sammen med kjendiser som Hanne Krogh, Vidar Johnsen og Helge Toft.

Arrangementet som også er en del av feiringen av Grunnlovsjubileet ble en folkefest for hele familien. 

Det hele startet klokken 17.00 med Haugesund Drillkorps etterfulgt av Lillesund skolekorps, Musikkleiken spelemannslag, dansere fra Haugesund Mållag og Ungdomslag og Rossabø Ungdomslag, Haugesund Sportsdanseklubb med freestyle disco og latinamerikanske danser før sjonglører FLAKS avsluttet første akt med sjonglering av brennende fakler.

Etterhvert ble showet flyttet til scenen der Haugesund sin egen norgeskjendis, Hanne Krogh både var konfransier og artist.

Ordfører Petter Steen jr. ønsket alle velkommen. John Erik Hagen fra Kystverket fortalte litt om deres 40 år jubileum og takket alle som hadde vært med på å virkeliggjøre byfesten. Før vi fikk høre Iselin Holmedal Hagen på chello. 

Etterhvert kom Elsa Søllesvik og Emilie Austrheim (Elsa og Emilie) på scenen sammen med "Det Norske Festorkester" som stod for musikken. Helge Toft og Vidar Johnsen fikk med seg publikummet på allsang og dans, før det hele ble avsluttet med Hanne Krogh, deltakere fra "Korslaget" og ikke minst en av landets største tenorer, Marius Roth Christensen fra Tønsberg, som fremførte "Reis meg opp".  

På tross av kald vind fra nordvest. Underholdningen varmet alle som møtte frem denne kvelden. Takk til alle som bidro til å gjøre dette til en fest for minnebøkene!

Bilder fra Byfesten!

Utskrift