Yrkesmessen i Steinsvik Arena 15. og 16. januar

Nærmere 2000 elever på Haugalandet fikk 15. og 16. januar hjelp til sitt utdanningsvalg gjennom yrkesmessen som arrangeres i Steinsvik Arena i Tysvær. Der fikk de møte 60 bedrifter fra hele regionen, og tirsdag ettermiddag klokken 17.00 ble elever og foresatte invitert inn til yrkesmessen for å høre på Helsesista.  Se videoinnslag nederst i artikkelen.

Yrkesmessa er årets viktigste møte mellom elever og bedrifter. Ronny Sætre i Haugaland Vekst, forteller at formålet med messa er å vise bredden i det lokale næringsliv for framtidas arbeidstakere. Yrkesmessa har fokus på valg av yrke og er primært for ungdomsskoleelever og elever på videregående skole som er i prosess for et slikt valg. - Både bedrifter, skoler og opplæringskontorene står klar til å gi informasjon, råd og veiledning. Her vil besøkende også få en grundig presentasjon av utdanningsprogrammene som de kan velge blant. Jeg setter veldig stor pris på at bedrifter, skoler og opplæringskontor stiller opp år etter år på dette viktige arrangementet, sier Sætre.

Det er kommunene i Haugesundregionen som eier yrkesmessen gjennom Haugalandet Skole – Arbeidsliv (HSA) og Steinsvik Arena er teknisk arrangør. Messen arrangeres i tett samarbeid med de private opplæringskontorene på Haugalandet, Karrieresenteret, HSH og rådgiverne i ungdomsskolen og i den videregående skolen.

Informasjon om de ulike utdanningsprogrammene er også svært nyttig for foresatte. Nærmere 1500 elever i vår region på 10. trinn skal velge utdanningsprogram i videregående opplæring. - Det er et viktig valg ungdommen står overfor, og valget kan være vanskelig. Foresatte er viktige veiledere i valget og kjenner kanskje ungdommen best. Det er derfor av stor betydning at foresatte er oppdatert når det gjelder tilbud og muligheter, sier Sætre.

Les mer på yrkesmessen.no >>>

Yrkesmessen i Steinsvik Arena i 2019. Foto: Idar H. Pedersen

Anita Torgersen fra Haugesund kommune på yrkesmessen i Steinsvik Arena 2019. Foto: Idar H. Pedersen

Utskrift