Eldrerådets pris

Under åpningen av årets Seniorfestival gikk eldrerådets pris til Anne Marie Skogen. Hun er den første som har fått den standariserte prisen, og fikk den for sitt arbeid for eldre i mange år.

Eldrerådets pris har tidliger år vært ulike gjenstander. Nytt i år er at man har man fått tegnet opp en orginal som skal benyttes ved de årlige utdelingene av eldrerådets pris. Tegningen er laget av en lokal kunstner ved navn Terje Apeland.

Anne Marie Skogen var medlem av Eldrerådet i Haugesund kommune før hun var med på å starte opp "Eldredagene" eller Seniorfestivalen som den nå heter. Hun har vært med i styret i 20 år, før hun takket for seg. I løpet av disse årene har hun vært en talskvinne for de mange forskjellige aktiviteter mot de eldre. Pensjonistservicem, arbeidsformidlingen "Eldre hjelper eldre" og kulturtiltak for eldre er noe av det hun har vært med på å starte opp.

Skogen har også gjort en kjempejobb for Vår Frelsers Menighet, der hun blant annet har arrangert turer for eldre i inn- og utland i tillegg til ulike hjelpetiltak mot sykehjem og omsorgssentre. Det er således en svært velfortjent pris som ble delt ut i et fullsatt Festiviteten på fredag.

Leif Johnny Johannessen kan også informere om at Seniorfestivalen så langt i år er en kjempesuksess med fulle hus på de arrangementene som er satt opp. De eldre blir transportert til og fra arrangmentene og koser seg både med mannekengoppvisning på Havnaberg eldresenter eller under kaffebesøk på menighetshuset.

Utskrift