Reiselivspris til Røvær Kulturhotell

Regional- og kulturutvalget i Rogaland fylkeskommune gir årets reiselivspris til Røvær kulturhotell! Selv etter et turbulent år med vannlekkasjen i vinter har service og innsats blitt verdsatt.

Følgende er sakset fra fylkeskommunens sider:

" I tildelingen av prisen legges det vekt på at Røvær kulturhotell har hatt betydning for hele eller deler av fylket, både for fylkets innbyggere og tilreisende.

Røvær kulturhotell åpnet i juli 2005 og drives av lokale eiere. Ved kulturhotellet fokuseres det på lokal matkultur og lokalhistorie, og ikke minst opplevelser knyttet til disse. Gjennom flere års hardt arbeid og ukuelig stå - på - vilje har initiativtakerne på det lille øy-samfunnet vist at det er mulig å realisere drømmer.

- Røvær kulturhotell har tilført reiselivet i Rogaland et unikt og ekte produkt og ikke minst gjort et levende øysamfunn lett tilgjengelig med både overnatting, bespisning og opplevelser. En verdig vinner, sier nestleder i Regional- og kulturutvalget, Hilde-Gunn Bjelde (Ap).

Reiselivsprisen er en honnør for innsats i reiselivet i Rogaland, og knyttes til produktutvikling. Formålet med prisen er å inspirere til ekstra innsats for reiselivet i fylket. Prisen består av en statuett og 50.000 kroner.

Reiselivsprisen blir i år delt ut for 12. gang. Tidligere vinnere:

1998: Eli Laupstad Omdal, Sogndalstrand Kulturhotell,

1999: Mo Laksegard v/Bjørn Moe,

2000: Per Svanes,

2001: Jægarden Kvalbein v/Wenche og Kåre Kvalbein,

2002: Flor & Fjære på Sør-Hidle v/Siri og Olav Bryn,

2003: Byrkjedalstunet v/Randi Øvstebø,

2004: Karmøy Kulturopplevelser AS,

2005: Kongeparken,

2006: Tor Øyvind Skeiseid og Ryfylke Livsgnist,

2007: Sommerfuglparken v/Eldar Bore og

2008: Julebyen Egersund.

2009: (ingen tildeling)

Prisen blir tildelt på årets reiselivskonferanse 28. - 29. oktober på Park Inn Haugesund Airport Hotel

Utskrift