MOT dødsstraff

Haugesund kommune ble i fjor med i nettverket "Cities for life" og skal i denne forbindelse ha en markering mot dødsstraff 30. november kl. 18:00 i bystyresalen. Einar Steensnæs -leder for fredssenteret i Oslo kommer for å holde appell. Alle er velkomne.

Kilde: Wikipedia

Fellesskapet av Sant'Egidio er et kristent fellesskap som er offisielt anerkjent av den katolske kirke som en «kirke offentlig lå foreningen". Det hevder 50.000 medlemmer i mer enn 70 land. Dens viktigste aktiviteter er:

  • Bønn, sentrert rundt en lesning av Bibelen'
  • Sprer evangeliet å hjelpe mennesker som leter etter en mening for livet sitt.
  • Tjenesten til de fattige, som er gratis og ulønnet
  • Forpliktelse til økumenikk (Fellesskapet av Sant'Egidio er også økumenisk, men rotfestet i den katolske kirke)Dialog med medlemmer av andre religioner og ikke-troende.

Fellesskapet av Sant'Egidio ble grunnlagt i Roma i 1968 av en gruppe romersk high school-elever ledet av Andrea Riccardi. Den er oppkalt etter den romerske kirken Sant'Egidio (italiensk for St. Giles) i Trastevere, sitt første permanente møtested. Siden 1968, har samfunnet samlet hver natt for å be og lese fra Bibelen, reflektere over evangeliet, etter hvert sprer seg over hele verden med en misjon om å hjelpe de i nød. Deres aktiviteter inkluderer oppsett oppholdssted for de gamle, Hospices for AIDS pasienter, og skriver ut en håndbok med tittelen "Hvor Eat, Sleep, og Wash i Roma" som gaver til de hjemløse.

Den veldedige innsats Sant'Egidio førte også det å være en anerkjent formidler av fredsforhandlinger. På slutten av 1980-tallet, kom Fellesskapet til den erkjennelse at deres humanitære innsats i Mosambik, og deretter revet av borgerkrigen i Mosambik, ikke kunne lykkes uten fred. I 1990 ble Fellesskapet akseptert av den herskende FRELIMO og opprører mosambikiske National Resistance som megler, spiller en sentral rolle i Fredsavtalen i Roma undertegnet i 1992. De fortsetter fredsinitiativ i Algerie (spesielt 1995 Sant'Egidio Platform), Balkan, Den demokratiske republikken Kongo, og andre områder, i den tro at krig er "mor til alle fattigdom".

Fellesskapet av Sant'Egidio viser sitt engasjement mot dødsstraff ved å opprettholde penpalships med mange Death fanger, samle underskrifter til et moratorium på henrettelser og innbydende byer rundt om i verden til å ta del i Cities for Life Day.

Les mer her >>>

Utskrift