Barn er bra!-festivalen besøker Mathare

Torsdag forlot Barn er bra!- delegasjonen Haugesund med kurs for festivalens venner i Mathare. Her vil de møte både sterke og vakre opplevelser. Her er den første rapporten fra Kenya.

Rapport fra Linn Reidun Holgersen:

Vi landet i Nairobi klokken 07.00 fredag morgen etter nesten ett døgn på reis. Vi spiste litt lunsj før vi besøkte Kamarock, det nye kontoret til MYSA.
Det ble tildelt av FIFA og et treningsstudio tildelt av Manchester United. Det var et flott lokale som i tillegg til fotball også har satt av lokaler til blant annet kultur- fotografering og film, kalt SHOOTBACK, datarom og rom til test for HIV/AIDS.

Videre bar turen til HABA NA HABA, hvor vi fikk se barn og unge danse til hiphop, og ungdommer som nylig startet et band. De skulle ha stor konsert til helgen som de øvde på.

Etter en sterk men utrolig slumvandring sammen med lokale guider, dro vi til MYSAs gamle kontor i Mathare slummen. Det var nå gjort om til et bibliotek hvor barn kunne lese bøker og evt. låne bøker med hjem. Her fikk og barn muligheten
til å fortelle om sine håp og drømmer gjennom sang og dikt. Dette var et kjempeflott tilbud som er åpent for alle i Mathare slummen. Barna var smilende og glade og veldig åpne mot oss.

Dag to startet med god frokost etter en lang natt søvn. Vi dro ut til Mathareslummen hvor vi hadde tenkt å være med på clean up. Dette fikk vi ikke gjort da været var for dårlig. I stedet hadde vi leker med barna i slummen.

Blant annet slå på ringen var veldig populær. Etter en stund skulle vi dra å spise lunsj ute i Karen district. Det var markedsdag og lørdag så vi endte i en ufattelig
trafikkork. I hele tre timer satt vi på bussen og ventet på mat. Likevel var det en utrolig opplevelse og vi så mye spennende på veien ut.

Etter god pizza til lunsj bar det ut til Kazuri, et smykkesenter som er en del av Karen Blixen stiftelsen. Hvert smykke er håndlaget og alt er laget av kermaikk.
Videre bar turen til Karen Blixen museum. Det hadde 25 år jubileum i år og var en utrolig fin opplevelse. Vi fikk guidet tur inne i huset til Karen Blixen og en fin gåtur på uteområdet. Samtidig var det også afrikansk bryllup denne dagen, noe som var festlig å legge merke til.

Da kvelden kom fikk alle skiftet og vi dro på Carnivore, en helt spesiell opplevelse og en flott restaurant. Vi fikk smake kjøtt fra gris til krokodille og kamel, i form av pølse og biff. Utrolig mye god mat!

Les mer og se bilder fra turen på kirken sine egne nettsider >>>

Utskrift