Forhold som kan redusere byggesaksgebyret - grønt gebyr

Det er mulig å få reduksjon i byggesaksgebyret for tiltak som oppfyller kriterier for passivhusnivå. Det blir kalt grønt gebyr.

I gebyrregulativet til Enhet for byutvikling står det at det gis 30 % reduksjon i byggesaksgebyret for tiltak som oppfyller kriteriene for passivhusnivå i henhold til Norsk standard 3700 for bolig og i henhold til  Norsk standard 3701 for yrkesbygg. Det gis 50 % reduksjon i byggesaksgebyret for tiltak som kan vise til at de vil være et 0-utslippshus eller plusshus.

Det vil si 7 bygninger som i tillegg til å være ett passivhus produserer egen energi som dekker livsløpet og produksjon av bygget. Det gis 10 % reduksjon i byggesaksgebyret under for 4 eller flere identiske søknader (kvantumsrabatt) som innsendes samtidig.

For en enebolig kan reduksjonen utgjøre fra 13.000 - 18.000 kroner avhengig av bruksarealet.

Energiportalen er et naturlig sted å starte, enten for deg som planlegger oppussing, ønsker en lavere strømregning eller å øke komforten - og samtidig bidra til et bedre miljø. Ønsker du en gratis objektiv energianalyse av din bolig på nett?

Bygging - illustrasjonsfoto