Haugesund - Sildabyen

Fisketur til BloksenØnsker du å sitte i en båt med Nordsjøen som servitør, kun avbrutt av lyden av fiskestangen som rykker i det du får en stor fisk? Vil du sette utfor en stupbratt fjellside på ski i Europas dypeste løssnø, eller kanskje gå en tur på langrennsski i vakkert landskap? Vil du gå tur langs hvite sandstrender ut mot det åpne havet, eller kanskje opp fjellet lang en av fossene CNN mener er vakrest i verden? Hva med å nyte nykokte reker på Indre kai, eller et herlig måltid basert på lokale råvarer på en av byens mange restauranter? Kystbyen Haugesund har god tilgang på alt dette.

Besøk "Norges vakreste rådhus"
Hver sommer og året forøvrig er det mulig å få være med på en omvisning og guidet tur på rådhuset i Haugesund. Mandager, onsdager og fredager klokken 13.00 gis det omvisning. Dersom dette er av interesse for deg, møter du opp på formannskapskontoret og ber om omvisning. Det er fint om du ringer på forhånd på telefon 52 74 30 30 eller 52 74 30 50 og avtaler på forhånd.
Du er hjertelig velkommen!

Hvorfor Haugesund
Karriere, nettverk, bolig og trivsel er grunnlaget for valg av bosted. Dette er et av de aller viktigste valgene du tar i livet ditt. Hvorfor bør du vurdere Haugesund som bosted? Byen ligger sentralt plassert på Vestlandet, mellom Bergen og Stavanger, med rundt 35.000 innbyggere. Sammen med kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Bokn, Vindafjord, Etne, Sauda og Utsira finner du en region med rundt 150 000 innbyggere og enormt med muligheter.

Kulturbilde

Familie
Her er alt lagt til rette for at du og barna skal trives. Du bor trygt og godt, med kort vei til arbeid, skole, handel og servicefunksjoner. Til tross for god tilgang på jobber, er prisnivået på boliger fortsatt moderat. Alle er velkomne til denne regionen som inspirerer og gir oss muligheter for god livskvalitet. Umiddelbar nærhet til fjord, fjell, sandstrender og skiterreng gjør at Haugesund alltid frister til nye opplevelser. Over 500 lag og organisasjoner tilbyr fritidsaktiviteter og hobbier som tilfredstiller de aller fleste. Fotballklubber, håndballklubber, ishockey, tennis, basketball, golf, korps, kor og ulike vinteridretter er bare en lite knippe av alt det vi har å tilby for barn, unge og voksne.

Bolig

Er det en romantisk enebolig ved sjøen, et funkishus i et urbant strøk eller en terrasseleilighet ved sjøen du er på jakt etter? Her kan du finne boligen du lenge har drømt om, til en svært overkommelig pris. For 2,5 millioner kan du få en nyoppusset enebolig med stor hage. Legger du på en million kan du bli eier av en eksklusiv villa eller leilighet. Mulighetene er mange.

Kommunikasjon
God kommunikasjon ut i verden er en forutsetning for å være attraktiv som bosted. Vi har en flyplass med direktefly til London, Alicante, Malaga, Pisa, København, Bremen, Rhodos og Lanzarote, for å nevne noen. Mange flyavganger til Oslo og Bergen gjør at resten av Europa kun er to flyturer unna. Haugesund Lufthavn Karmøy er Vestlandets lavprisflyplass, og Ryanair legger stadig til nye ruter herfra.

Jobbmuligheter
Haugesund kommune har til enhver tid mange spennende og attraktive stillinger. De siste årene har det spesielt vært etterspørsel etter sykepleiere og annet helsepersonell. Det er derfor iverksatt flere tiltak for å tiltrekke seg sykepleiere til kommunen. I Haugesund kommune tilbyr vi sykepleierstudenter et stipend på 10 000,- mot at de binder seg til å jobbe 10 helger i året samt 5 uker i tidsrommet uke 26 - 32. Avtalen inngås for ett år om gangen.

Skolecup-2012

Vi tilbyr også en startpakke til sykepleiere som flytter til kommunen for å gå inn i fast jobb eller vikariat av ett års varighet eller mer. Det gis ett starttilskudd på kr. 20.000 ved oppstart av ansettelsen. Midlene utbetales samtidig med første lønnsutbetaling. Det gis ytterligere kr. 20.000 dersom sjukepleieren fortsatt er i stilling i Haugesund kommune etter ett år. Startpakken gis til sjukepleiere som må flytte til kommunen for å bosette/etablere seg her.

Sommeren 2013 tilbyr Haugesund kommune fri bolig til ferievikarer i perioden 15. juni til og med 15. august. Som et ledd i arbeidet med å rekruttere dyktige medarbeidere til ferieavviklingen 2013 har kommunen inngått et samarbeide med Studentsamskibnaden ved HSH om leie av inntil 30 studentboliger ved Vardatun i Haugesund. Vardatun studentboliger ligger sentralt i Haugesund med korte avstander til sentrum og ikke ikke mer en 10 minutters gange fra Djupadalen - kommunens nydelige friområde.

 

 

 

Søk ledig stilling i Haugesund kommune her >>>

 

 

 


 

 

Utskrift