Eiendomsskatt

Eiendomsskatt 2018

Informasjon om årets eiendomsskatt vil bli sendt ut elektronisk før 1. mars i år. De som ikke mottar informasjon elektronisk vil motta den per post.

Skattesats bolig- og fritidseiendommer: 3,45 promille
Bunnfradrag per boenhet: 500 000 kroner
Skattesats næringseiendommer: 4,8 promille

For bolig- og fritidseiendommer betaler man 3,45 promille av skattetaksten i eiendomsskatt, etter at bunnfradraget er trukket fra. En boenhet er lik ett bunnfradrag.
Næringseiendommer betaler 4,8 promille av skattetaksten i eiendomsskatt.

Hvordan klage på eiendomsskatt?
For å klage må du først finne ut om du har skattetakst basert på boligverdi fra Skatteetaten eller lokal takst. Dette finner du ut på den elektroniske informasjonen kommunen sender ut før 1. mars i år. De fleste privatboliger har boligverdi fra Skatteetaten mens næringseiendommer og fritidseiendommer har lokal takst.

Klage til Skatteetaten.
Likningsverdien fra 2016 blir benyttet som grunnlag for skattetaksten i 2018. Mener du at skattetakst/boligverdi er feil, bør du kontrollere opplysningene Skatteetaten har om din bolig.

- P-rom (areal)
- Byggeår
- Boligtype

Opplysningene finner du i selvangivelsen for 2016, under «Grunnlag for likningsverdi».

Ved feil faktaopplysninger må du sende klage til Skatteetaten. Du kan også sende klage dersom du mener at verdien på boligen er satt for høyt i forhold til antatt markedsverdi, selv om faktaopplysningene ellers er korrekte. Gå inn på Skatteetaten sine nettsider for å lese mer.

For å klage over andre forhold enn boligverdien kan du sende skriftlig klage til Haugesund kommune. Klagefristen til kommunen er 12. april 2018. Benytt «klageskjema for eiendomsskatt» som ligger øverst til høyre på denne siden. Dersom du ikke har mulighet til å skrive ut skjemaet, kan du skrive for hånd og sende inn. Sørg for å få med alle opplysningene som blir etterspurt i skjemaet. Post- og e-postadresser står på klageskjemaet.

Utskrift

NB! Dette nettstedet benytter informasjonskapsler og lignende teknologier

Dersom du ikke endrer innstillinger i nettleseren aksepterer du bruk av dette.

Jeg forstår

                      Fant du det du lette etter?        Ja jeg fant det jeg lette etter        Nei, jeg fant ikke det jeg lette etter