Skrevet av Ingvild Bjerkeland den . Publisert i Forsiden.

Fritidskortet i Haugesund

Fritidskortet er et tilbud til ALLE barn i Haugesund. Hvert barn får 1000 kr per halvår som skal brukes på én eller flere faste, organiserte fritidsaktiviteter.

Det er opp til deg om du vil du prøve en helt ny aktivitet eller vil du bruke Fritidskortet ditt på en aktivitet du allerede er med på.

Fritidskortet er et pilotprosjekt i regi av Haugesund kommune og Barne-, Ungdoms- og Familiedirektoratet. Vi er en av 12 norske kommuner som er med på prosjektet.

Nettportalen er nå åpen for at lag/organisasjoner kan registrere seg. Barn og unge kan hente ut Fritidskortet sitt fra 1. august 2020.

Hvem kan få Fritidskortet

Barn og unge med folkeregistret adresse i Haugesund kommune i alderen 6-18 år. Søsken får ett fritidskort hver. Pengene på Fritidskortet tilhører hvert enkelt barn, og pengene som ikke brukes kan ikke overføres til søsken eller andre barn. Fritidskortet gjelder fra det kalenderåret du fyller 6 år til og med kalenderåret du fyller 18 år.

Du kan bruke fritidskortet på faste fritidsaktiviteter i andre kommuner, f.eks. på Karmøy, men bare barn og unge med folkeregistret adresse i Haugesund får Fritidskort.

Hvordan henter du ut Fritidskortet?

Du kan hente ut Fritidskortet ditt fra 1. august 2020.

  1. Gå inn på haugesund.friskus.com. Du må bruke Chrome nettleser.
  2. Lag deg en personlig brukerkonto oppe til høyre - “LOGG INN”
  3. Gå inn på din profil og trykk på “FRITIDSKORT”
  4. Trykk på “HENT FRITIDSKORTET” og følg stegene videre.
  5. Velg lag/organisasjon barnet ditt ønsker å bruke Fritidskortet på og følg stegene videre.
  6. Kontingenten/treningsavgiften for laget/organisasjonen betales direkte i nettportalen.

Hvis du er over 13 år og har din egen Bank-ID kan du gjøre dette selv. Hvis ikke må en foreldre/foresatt hjelpe deg.

Jeg finner ikke laget/organisasjonen jeg er medlem av

Det betyr at laget/organisasjonen ikke har meldt seg inn som arrangør på https://haugesund.friskus.com/ ennå.
Da kan du kontakte laget/organisasjonen direkte og be dem opprette en arrangørside, eller du kan ta kontakt med Frivillighetskoordinator Ingvild Bjerkeland for at hun skal ta kontakt med dem.

Jeg finner ingen aktiviteter som passer meg og mine interesser

Finner du ikke det som passer deg og dine interesser, vil vi gjerne vite det. 
Det kan være andre barn/unge i byen vår som savner akkurat det samme tilbudet! 

Du og dine venner eller dine foreldre/foresatte kan også starte deres egen klubb med midler fra deres egne Fritidskort!
Kravene til hva som kreves av en klubb i denne ordningen finner dere her: https://www.haugesund.kommune.no/fritidskortet/norge/bli-arrangor

Hva om vi allerede har betalt kontingent for høsten 2020?

Enkelte lag/organisasjoner har allerede sendt ut faktura for kontingent/treningsavgift for høsten 2020. Vi tilbyr derfor en kortvarig ordning med refusjon. I perioden 1. august -15. september kan du sende en e-post til Frivillighetskoordinator Ingvild Bjerkeland for å få refundert allerede betalt kontingent.

E-posten merkes «Refusjon Fritidskort». Du må legge ved kvittering som viser at du har betalt, kopi av faktura, kontonummer som beløpet skal refunderes til, fullt navn på foresatte og på barnet samt kontaktinformasjon. Hvis e-posten ikke merkes korrekt eller vedlegg mangler, vil du ikke få refundert beløpet. Vi har ikke kapasitet til å etterspørre informasjon. Vi tar ikke imot noen søknader om refusjon etter 15. september.

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Grunnet stor pågang vil saksbehandlingstid på refusjonskrav være på rundt 2-3 uker.

Kontingenten er på mer eller mindre enn 1000 kr

Hvis du betaler mindre enn 1000 kroner
for en fast fritidsaktivitet, vil de resterende midlene bli stående på barnets Fritidskort ut perioden. Restbeløpet kan brukes til å betale for en annen fast fritidsaktivitet. Du kan ikke overføre restbeløpet fra en periode til en annen. Første periode går fra 1. august til 31. desember. Andre periode går fra 1. januar til 31. juli. Du får 1000 kr per periode.

Hvis kontingenten er på mer enn 1000 kroner
må du betale resten selv. Hvis kontingenten f.eks. er på 1500 kroner betaler du da 1000 kr med Fritidskortet ditt, og så betaler foreldre/foresatte de resterende 500 kronene med kort/faktura. De kan betale med kort inne i nettportalen haugesund.friskus.com eller de kan velge å hente ut faktura der.

Vi har brukt opp pengene på Fritidskortet

Alle barn og unge får 1000 kroner på sitt Fritidskort den 1. august. Den 1. januar 2021 får de på ny 1000 kroner på Fritidskortet sitt. Eventuelle restbeløp på kortet overføres ikke fra en periode til en annen.

Hva med utstyr, leirer, cuper og lignende?

Pengene på Fritidskortet kan bare brukes til kontingent/treningsavgift. Det kan ikke brukes på utstyr eller leirer/cuper.

Vi oppfordrer alle lag/organisasjoner til å ha egne ordninger med lån, arv og bytte av utstyr der det er mulig. Det er bra for miljøet og inkluderende for barn/unge!

Kanskje kan dere også være bevisste på å felleskjøring til både ukentlige møter og leirer/cuper?

Skattkammeret Haugesund låner ut gratis sport- og fritidsutstyr til barn og unge i Haugesund. Du finner mer informasjon om dem her: https://kirkensbymisjon.no/skattkammeret/haugesund/

Du kan også tipse laget/organisasjonen din om å søke midler fra Sparebankstiftelsen SR Bank. Her kan klubben få inntil 30 000 kr i året til å hjelpe medlemmer med utstyr og midler til reiser, cuper og leirer. Les mer her: https://srstiftelsen.no/

Hva skjer videre? Får vi Fritidskort høsten 2021 også?

Fritidskortet er et 1-årig pilotprosjekt. Foreløpig gjelder denne ordningen bare for høsten 2020 og våren 2021, men hvis prosjektet er vellykket kan det være at dette blir en fast, nasjonal ordning for alle barn og unge. Dere vil få mer informasjon om dette etter hvert.

  • Treff: 14010