Kultur og festivalutvikling KF (KUF)

 

KUF

 

Kultur og festivalutvikling KF (KUF) har ansvaret for kulturformidling innen musikk, teater, bildende kunst og film og bibliotek.

I tillegg arbeider vi med arrangements- og festivalutvikling og skal bidra til at Haugesund fremstår som en toneangivende kultur- og festivalby.

Kultur og festivalutvikling  er organisert som et kommunalt foretak (KF), underlagt styre for Kultur og festivalutvikling, med ansvar for drift av Festiviteten -  Haugesund teater og konserthus, Edda kino, Haugesund Billedgalleri, Haugesund folkebibliotek, Gamle Slaktehuset allaktivitetshus, Bleikemyr bydelshus og Hemmingstad kultursenter. I tillegg yter vi tjenester til bl.a Den norske Filmfestivalen, stiftelsen Sildajazzen og Haugesund Teater.

Kontaktinformasjon:

Telefon:  52 74 33 70

Mobil:  952 57 304

E-post 

Edda kino

Edda kino
Edda kino er Haugalandets største kinosenter og har en kapasitet på 1020 seter fordelt på fem saler. Kinoen holder åpent hver dag hele året, unntatt julaften, 1. juledag, nyttårsaften og 17. mai. Vi har mellom 8 og 15 forestillinger daglig og i 2009 hadde kinoen et besøk på over 215.000. Edda kino er også hovedarena for Den norske filmfestivalen i august. Kinoen er organisert som en avdeling under Haugesund Kultur og festivalutvikling KF. Nyheter, filmomtaler, trailere, program og billettsalg finner du på Edda kinos nettsider www.edda-kino.no

Åpningstider:
Administrasjon (2.etg)
mandag - fredag: 08.00 - 15.30.
Billettluken åpner en halv time før første forestilling.
Ingen telefonbestilling.

Festiviteten

Festiviteten
Festiviteten er Haugesunds Storstue og er blant annet Haugesund Teater sin hovedarena, Festiviteten åpnet den 7. februar 1986. Festiviteten er et hus som kan brukes til det meste, enten det er motevisning, barneteater, makramèutstilling, bilshow, opera eller konserter. Bare fantasien setter grenser. Huset er utstyrt med det beste på markedet for å kunne gjennomføre en perfekt kveld for alle anledninger.

Festivitetens billettkontor:
Tlf: 52 74 45 45
Hverdager kl. 11.00 - 15.00
Torsdag kl. 11.00 - 19.00
Lørdag kl. 11.00 - 14.00

Haugesund Billedgalleri

Haugesund Billedgalleri
Haugesund Billedgalleri er kunstmuseet i regionen og galleri for for Haugesund Kunstforening. Bygningen som inneholder magasin, visningslokaler og galleributikk, ligger ved Byparken, nord i Haugesund sentrum. Museet har en stor samling norsk kunst fra 1800- og 1900-tallet, og får gjennom fond og legat årlig tilført nye verk. Lokale kunstnere er godt representert. Hele samlingen er presentert i nettutstilling.

Les mer: www.haugesund-billedgalleri.net

Haugesund folkebibliotek

Haugesund folkebibliotek
Haugesund folkebibliotek er et bibliotek som ligger i Kirkegt. 151 i Haugesund. Biblioteket har siden starten i 1893 vært lokalisert en lang rekke provisoriske steder i byen. I 1967 flyttet biblioteket inn i eget bibliotekbygg like øst for Vår Frelsers kirke i sentrum av byen.

Les mer på Bibliotekets egne nettsider >>>

Sildajazz

Sildajazz

Sildajazzen, Haugesund International Jazz Festival startet i 1987. Festivalen arrangeres i første halvdel av august hvert år. I løpet av fem svingende dager i august kan sildabyen på vestkysten tilby en rekke konserter og arrangementer i en sydende atmosfære. Jazzen står i sentrum med mer enn 70 orkestre og bortimot 400 kjente og utenlandske musikere. Det hele fordelt på ca. 200 arrangementer. Hver kveld kan det høres musikk fra mer enn 25 spillesteder som er fylt opp av glade mennesker som lytter til jazz, blues og tradjazz.

Les mer på www.sildajazz.no
Kontakt:   
Telefon: 52 74 33 80

 

Utskrift