Idrett og fritid

Idrett

Haugesund idrettspark

I Idrettsparken finner du Haraldshallen, Ishallen, Turnhallen, Skatehallen, Tufteparken, Deep Ocean Arena i tillegg til friidrettsarena og 5 kunstgressbaner. Her finner du også Djervhallen, Haugalandsveggen og Vardhallen som klubbene selv administrerer.

Haugesund kommune har investert mye i idrett og fritid de siste årene, noe som gjenspeiler seg i de mange anleggene i Haugesund idrettspark. Bare de siste årene har Haugalandsveggen, Haugesund ishall og HIL-hallen vært nye bygg med aktivitetstilbud for de aller fleste. 

I tillegg til Haraldshallen som er kommunens svømmehall og de øvrige offentlige anleggene og byggene i idrettsparken, fotballbanene, garderobeanlegg og skatehallen, har enheten også ansvar for Haugesund stadion. De koordinerer også utleie av gymsaler og flerbrukshaller til lag og foreninger i byen.

Svømmehall

HARALDSHALLEN - SVØMMEHALLEN

Vi har hatt vanninntreninging i underkjelleren på svømmehallen. Dette medfører dessverre at svømmehallen må holdes stengt inntil videre.

Haugesund kommune håper å kunne gjenåpne svømmehallen etter påsken.

Haraldshallen svømmehall åpner for publikumsbad den 18. august. Grunnet smittevernhensyn vil svømmehallen ha visse restriksjoner for besøkende. Vi følger myndighetenes råd tett og endringer kan innføres på kort varsel. De tre grunnpilarene for å bremse smittesprendning er;

 1. Personer med symptomer på sykdom skal holde seg hjemme.
 2. God hygiene - vask hendene grundig og ofte
 3. Redusert kontakt mellom personer - hold min. 1 meters avstand.

For å kunne imøtekomme myndighetenes krav vil følgende tiltak iverksettes i svømmehallen:

 1. Oppmerking i utsatte området - 1 meters regel.
 2. Begrenset kapasitet i garderober - 11 tilgjengelige skap i hver garderobe. Det vil være mulig å henge opp bag/utstyr inne i svømmehallen.
 3. Forsterket fokus på renhold.
 4. Badstu holdes stengt.
 5. Badeleker vil ikke være tilgjengelige.
 6. Innslipp av publikum vil være 15 min etter normal åpningstid. Dette for å hindre opphopning av personer ved overgang mellom trening/publikumsbad.
 7. Maks antall samtidig besøkende settes til 30.

Myndightene opplyser om at ved iverksettelse av ovenstående tiltak vil risikoen for smitte i badeanlegg være lav.

NB! Svømmehallen vil ikke lenger kunne tilby vannsklie da strenge krav til dokumentasjon og sertifiseringer ikke lenger kan forsvares økonomisk for kommunen. Rutsjebanen vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Åpningstider - se nedenfor.

 
    Åpningstider for publikum i en normaluke

 Mandag                                        

 STENGT FOR PUBLIKUM

 Tirsdag

 17.15 – 21.30

 Onsdag

 12.15 - 13.45 (Damebading)

 18.15 – 21.30

 Torsdag

 STENGT FOR PUBLIKUM

 Fredag

 17.15 – 21.30

 Lørdag

 11.45 – 16.45

 Søndag

 13.15 - 16.00

 


 Morgenbading

 Mandag

 Stengt

 Tirsdag

 06.15 – 07.45

 Onsdag

 06.15 – 07.45

 Torsdag

 06.15 – 07.45

 Fredag

 06.15 – 07.45

 Lørdag

 Stengt

 Søndag

 Stengt

 

Barn/student/honnør:  
Månedskort kr 130,-
Enkelt billett kr 35,- 
Klippekort - 6 klipp kr 175,-
Klippekort - 12 klipp kr 350,-
Voksen:  
Enkelt billett kr 55,-
Månedskort kr 220,-
Klippekort - 6 klipp kr 275,-
Klippekort - 12 klipp kr 550,-
Familiebillett (2v + 2 b) kr 130,-

Barn: 3-15 år (barn under 3 år er gratis)

Student: Fremvising av studentbevis

Honnør: 67 år og uføretrygdede

Voksen: 16-66 år

Barn må være fylt 10 år og være svømmedyktige for å bade alene. Er barnet under 10 år må det ha følge av svømmedyktig voksen som har tilsyn med barnet.

Badehette er påbudt under badet!

Bading skjer på eget ansvar! 

Ishall

ISHALLEN  

Haugesund ishall vil være stengt for publikumsskøyting og skoler/barnehager inntil videre. Dette med bakgrunn i Covid-19 og vanskeligheter for å etterleve smittevernhensyn i hallen.

Haugesund ishall kan tilby publikumsskøyting, selskaper og annen utleie. Skoler kan leie tid i hallen fra kl. 0900 - 1400 mandag - fredag.  

Åpningstider:

Mandag og onsdag fra kl. 1700 - 1900 (Stengt for publikumsskøyting inntil videre.)

*Lørdag og søndag fra kl. 1115 - 1600 (Stengt for publikumsskøyting inntil videre.)

Det er også mulig å arrangere SELSKAP de dagene og tidspunktene vi har publikumsåpent. For mer informasjon og bestilling, ring: 52 74 33 96 eller ta kontakt via e-post:  

Det er påbudt å bruke hjelm under skøyting i ishallen. Egen hjelm kan tas med eller leies i hallen. Ishockeykølle og puck under publikumskøyting er forbudt.

 

PRISER ISHALL:

       
Barn/student/honnør:       Leie av utstyr:    
Enkelt billett kr  35,-   Kun hjelm kr 20,-
Månedskort kr 130,-   Kun skøyter kr 40,-
Klippekort - 6 klipp kr 175,-   Skøyter og hjelm kr  50,-
Klippekort - 12 klipp kr 350,-  
Voksen:      
Enkeltbillett kr  55,-  
Klippekort - 6 klipp kr 275,-  
Klippekort - 12 klipp kr 550,-  
Månedskort kr 220   
Familiebillett (2 v + 2 b) kr  130,-  

Anlegg

IDRETTSANLEGG

Idrettsenheten drifter blant annet Haraldshallen, Ishallen, friidrettsstadion og Turnhallen, samt har vakthold ved Skåredalen idrettsanlegg.

Haugesund friidrettsstadion

Haugesund friidrettsstadion er byens nyeste attraksjon på idrettsanleggsfronten. Anlegget brukes stort sett av Haugesund idrettslag friidrett (HIL). Andre som ønsker å benytte seg av løpebanene har muligheten til dette utenfor treningstiden til HIL.

Haraldshallen
I idrettshallen i Haraldshallen er det stort sett treninger og kamper i håndball. I tilflukstrommene i kjelleren er det hovedsakelig kampsport som trener. 

Ishallen
Ishallen ligger like ved Haraldshallen. Her trener Haugesund ishockeyklubb og Haugesund curlingklubb. Det er åpent for publikum fire dager i uken, og det spilles curling på tirsdager og på ettermiddagen hver fredag i sesongen. Åpningsperioden for ishallen vil normalt være fra midten av september til etter påske.

Turnhallen
I hallen trener partier innen ulike grener innen turn.

Actic
Treningskjeden Actic holder også til i Haraldshallen. De har stor fokus på styrke og kondisjonstrening.

Skåredalen idrettsanlegg
Ved anlegget trener volleyball, badminton, fotball, håndball, ski og basketball. Idrettshallen har internasjonale mål og oppmerking for kamper i basketball, volleyball og håndball.

Karmsund idrettshall
I Karmsund idrettshall er en fylkeskommunal hall. Her trener det mange ulike grener som for eksempel innebandy, dans, håndball samt drill. Karmsund idrettshall brukes en del til håndballkamper da hallen har internasjonale mål for håndball.

Vardafjellhallen
Vardafjellhallen er også en fylkeskommunal hall. Her trener ulike aktiviteter som basketball, håndball, innebandy og friidrett.

Hvilke idretter og grener som trener ved hvilke anlegg kan variere fra år til år.

SVØMMEHALLER

Svømmehallen i Haraldshallen
Svømmehallen måler 12,5 m x 25 m og er den største og mest brukte svømmehallen i Haugesund. Haraldshallen har en blanding av salt og klorvann. I Haraldshallen er det mange ulike aktiviteter som for eksempel åpen bading, svømmeopplæring for elever og treninger til svømmeklubben og triatlonklubben.

Bassenget ved Håvåsen skole
Bassenget brukes om ettermiddagene til svømmeopplæring i regi av svømmeklubben.

GYMNASTIKKSALER

I gymnastikksalene i Haugesund kommune er der gledelig stor aktivitet om ettermiddagene. Her trener ulike grener innen kampsport, håndball, volleyball, innebandy, drill, basketball, fotball, og bedriftsidrett. Treningen foregår ved følgende skoler:

 • Austrheim skole
 • Gard skole
 • Solvang skole
 • Lillesund skole
 • Rossabø skole
 • Håvåsen skole

FOTBALLBANER

Det er en rekke kunst-, grus- og gressbaner i Haugesund kommune.

På Haugesund Stadion, Haugebanen, Sakkestad og Haraldsvang er det gressmatter. I Idrettsparken er det 5 kunstgressbaner hvorav fire er kommunale. Videre er det kunstgressbaner på Sakkestad, Skåredalen og Nordbygdene. Grusbanene finner en blant annet i Idrettsparken, Håvåsen og på Rossabø. Treningstidene på kunst-, gress og enkelte grusbaner fordeles mellom klubbene på et eget banefordelingsmøte. 

I tillegg er det en rekke ballbinger og balløkker som er til fri benyttelse.

RIDESENTERET

Ved ridesenteret på Bleikemyr er det et eget ridesenter som ligger i flotte omgivelser. Ved ridesenteret på Bleikemyr/ Grutle er det ulike ridekurs. Dessuten er det en del privateide staller i Haugesund og nærmeste omkrets.

For mer informasjon om ridemuligheter kontakt rideklubben.

SANDVOLLEYBALLBANER

Sandvolleyball er en populær sport og det finnes en rekke baner i Haugesund.

I Idrettsparken er det fem sandvolleyballbaner, en på Røver og en i Skåredalen idrettsanlegg. Disse banene er åpne for publikum.

PRIVATE ANLEGG

Det er en rekke private idrettsanlegg i Haugesunds regionen som vedlikeholdes og drives i privat regi. Under er en liste over de største anleggene.

Fotballhaller
Haugar- hallen og Vard-hallen har innendørs 7-er baner og brukes til innendørs fotballtrening. Djerv-hallen er en fullverdig idrettshall. For mer informasjon om hallene kontakt klubbene direkte.

Tennis- og squashall
I tennis- og squash-hallen ved Lillesund skole er det 3 innendørs tennisbaner, samt to squasbaner. For mer informasjon kontakt Haugesund tennisklubb.

Skytteranlegg
På Kalland er det eget skytteranlegg som brukes til skyting med både rifle og pistol. Haugesund Pistolklubb holder til i Kuleisen sammen med Haugesund Curlingklubb. For mer informasjon kontakt Haugesund Skytterlag og/eller Haugesund Pistolklubb.

Motorsportanlegg
På Årabråt er det et eget trial- og gokart anlegg. Stiftelsen Haugesjøen og/ eller KNM Haugaland får økonomisk støtte av kommunene i regionen.

Toppidrettsgymnaset
Toppidrettsgymnaset, som ligger i nær tilknytning til Idrettsparken, har en egen idrettshall som brukes av elevene ved skolen. For mer informasjon kontakt Haugesund toppidrettsgymnas.

Kano / kajakk anlegg
Ved Haugesjøen har kajakklubben et eget kajakkanlegg. Dessuten er det et interkommunalt kano- og kajakkanlegg i Tysværvåg. Tysvær kano- og kajakkklubb drifter anlegget.

Golf anlegg
I Sveio er det et interkommunalt golfanlegg. Anlegget har 18 hull. Haugaland Golfklubb driver anlegget. Det ligger også golfbane på Kolnes - Haugesund golfklubb (10 minutter fra Haugesund sentrum) i tillegg til golfbane på Torvastad - Nordvegen golfklubb (20 minutter fra sentrum)

Curlig og pistolklubb
Kuleisen er tilholdsted for Haugesund Curlingklubb og Haugesund Pistolklubb. Ta kontakt med Kuleisen for mer informasjon.

Klatrehall
I Idrettsparken har Haugaland klatrelag har klatrehallen Haugalandsveggen. For mer informasjon kontakt Haugalandsveggen.

HAUGESUND STADION 

"Nye" Haugesund stadion ligger sentralt i Haugesund sentrum. 

Det er FK Haugesund og SK Vard som spiller sine hjemmekamper her.

UTENDØRSGARDEROBER

Ved ønske om å benytte utendørsgarderobene må en kontakte idrettsenheten på mail

Skjema

pdf Søknadsskjema for bruk av gymsaler  

pdf Søknadsskjema for bruk av haller  

pdf Søknadsskjema for bruk av haller under arrangementer inne  

pdf Søknadsskjema for arrangementer ute

pdf Søknadsskjema for bruk av haller i mai/juni  

Søknadsskjema alle saler/haller og rom 2020 - 2021.xls (Excel)

pdfRetningslinjer ved fordeling av treningstider i Haugesund kommune

Søknadsfrist er 20. februar hvert år.

Søknadsskjemaene sendes på e-post til   eller pr. post til:

Haugesund kommune
Idrettsenheten
Postboks 2160
5504 Haugesund

Nye retningslinjer for kommunal garanti for lån til idrettsanlegg

Haugesund kommune vedtok i bystyret, 5. desember 2018, nye retningslinjer for kommunal garanti for lån til idrettsanlegg.
Bystyret vedtok at kommunen kan gi garanti til idrettslag som skal bygge nye idrettsanlegg, idrettslag med eksisterende idrettsanlegg og idrettslag som overtar eksisterende idrettsanlegg fra andre.
Den første garantien ble gitt til Kuleisen AS.

Administrasjonen har utarbeidet en veileder til idrettslagene. Veilederen og retningslinjene kan lastes ned her.

Kommunale selvskyldnergarantier vil kunne gi betydelig bedre rentebetingelser til idrettslag for lån de har hos private banker til å finansiere idrettsanlegg.
Retningslinjene skal bidra til at kommunen kan være med å støtte frivilligheten økonomisk med å garantere for banklån og spillemidler som bidrar til økt aktivitet blant kommunens innbyggere.
I ettertid har også Karmøy kommune fulgt Haugesund kommunes eksempel og vedtatt en lignende ordning.

Kontakt oss

Kontakt oss:

Mail:

Avdelingsleder drift idretttsanlegg - Trond Froestad
Telefon: 464 45 893

Vakttelefon idrett: 957 40 922                                                                                                                                

Virksomhetsleder idrett -  Kjetil Lande
Telefon: 52 74 33 97
Mobil: 917 85 236

Konsulent Guri Olaussen
Telefon 52 74 33 96

Haugesund Idrettspark

Haugesund idrettsråd

Haugesund idrettsråd er idrettslagenes kontaktledd mellom kommunen og idrettslagene. Alle saker som er av prinsipiell betydning for idretten skal kanaliseres gjennom idrettsrådet. Idrettslag som har behov for rådgivning og støtte i idrettsspesifikke saker skal kontakte Haugesund idrettsråd.

Kontaktinfo:

Daglig leder: Ottar Krakk -

Styreleder: Rolf Børseth -

 

Emneord: svømmehall, billettpriser svømmehall

Utskrift