Idrett og fritid

 

 

Idrett

Haugesund idrettspark

I Idrettsparken finner du Haraldshallen, Ishallen, Turnhallen, Skatehallen, Tufteparken, Deep Ocean Arena i tillegg til friidrettsarena og 5 kunstgressbaner. Her finner du også Djervhallen, Haugalandsveggen og Vardhallen som klubbene selv administrerer.

Haugesund kommune har investert mye i idrett og fritid de siste årene, noe som gjenspeiler seg i de mange anleggene i Haugesund idrettspark. Bare de siste årene har Haugalandsveggen, Haugesund ishall og HIL-hallen vært nye bygg med aktivitetstilbud for de aller fleste. 

I tillegg til Haraldshallen som er kommunens svømmehall og de øvrige offentlige anleggene og byggene i idrettsparken, fotballbanene, garderobeanlegg og skatehallen, har enheten også ansvar for Haugesund stadion. De koordinerer også utleie av gymsaler og flerbrukshaller til lag og foreninger i byen.

Svømmehall

HARALDSHALLEN - SVØMMEHALLEN

Damebading i uke 41 (onsdag den 9. oktober) utgår grunnet svømmekurs i regi av virksomhet skole. 

Hallen kan tilby publikum svømming – badstue – vannrutsjebane og badeleker. 

Åpningstider for publikum i en normaluke
   

Mandag

STENGT FOR PUBLIKUM

Tirsdag

17.00 – 21.30 (badeleker og vannsklie åpent frem til 1900)

Onsdag

12.15 - 13.45 (Damebading)

17.00 – 21.30 (badeleker og vannsklie åpent frem til 1900)

NB! I tidsrommet kl. 1700-2000 på onsdager vil det kun være fire baner tilgjengelig for publikum.

Torsdag

STENGT FOR PUBLIKUM

Fredag

17.00 – 21.30 (badeleker og vannsklie åpent frem til 1900)

Lørdag

11.30 – 16.45 (badeleker og vannsklie åpent hele dagen)

 Søndag

13.00 - 16.00 (badeleker og vannsklie åpent hele dagen)

 


MORGENBADING

Mandag

Stengt

Tirsdag

06.15 – 07.45

Onsdag

06.15 – 07.45

Torsdag

06.15 – 07.45

Fredag

 06.15 – 07.45

Lørdag

 Stengt

Søndag

 Stengt

Rutsjebaner og badeleker - Alle hverdager når hallen er åpen - til kl. 19.00

Barn/student/honnør:  
Enkelt billett kr 35,- 
Halvårskort kr 550,-
Klippekort - 6 klipp kr 175,-
Klippekort - 12 klipp kr 350,-
Voksen:  
Enkelt billett kr 55,-
Halvårskort kr 1.100,-
Klippekort - 6 klipp kr 275,-
Klippekort - 12 klipp kr 550,-
   
Familiebillett (2v + 2 b) kr 130,-

Barn: 3-15 år (barn under 3 år er gratis)

 Student: Fremvising av studentbevis

Honnør: 67 år og uføretrygdede

Voksen: 16-66 år

Barn må være fylt 10 år og være svømmedyktige for å bade alene. Er barnet under 10 år må det ha følge av svømmedyktig voksen som har tilsyn med barnet.

Badehette er påbudt under badet!

Bading skjer på eget ansvar! 

Ishall

ISHALLEN

Ishallen vil åpne for publikumsskøyting helgen den 12. og 13. oktober kl. 1115 - 1600. Fom uke 42 holder vi åpent for publikum hver mandag og onsdag fra kl. 1700 - 1900. Se nedenfor for åpningstider. 

 Åpningstider:

Mandag og onsdag fra kl. 1700 - 1900

*Lørdag og søndag fra kl. 1115 - 1600 

*Grunnet avvikling av seriekamper i ishockey vil en del helger utgå for publikumsskøyting. Nedenfor er det oversikt over de helgene/dagene hvor publikumsskøyting UTGÅR eller har redusert åpningstid:

19.-20. oktober
26.-27. oktober

9.-10. november

16. november: åpent fra 1115 - 1500

17. november
23.-24. november
7.-8. desember
15. desember

 

Det er også mulig å arrangere SELSKAP de dagene og tidspunktene vi har publikumsåpent. For mer informasjon og bestilling, ring: 52 74 33 96 eller ta kontakt via e-post:  

Det er påbudt å bruke hjelm under skøyting i ishallen. Egen hjelm kan tas med eller leies i hallen. Ishockeykølle og puck under publikumskøyting er forbudt. 

Curling
Fra og med januar 2019 vil Haugesund kommune avslutte utleie til curling. Dette med bakgrunn i at Kuleisen (Haugesund pistol- og curlinghall) åpner for utleie av curlingbaner i starten av 2019. For leie av curlingbaner hos Kuleisen, sjekk deres nettsider; http://haugesundcurlingklubb.no/turneringer-2/

Priser

Billettpriser ishall: 

  LEIE AV UTSTYR:    
Barn/student/honnør       Skøyter og hjelm kr 50
Enkelt billett kr 35,-   Kun hjelm kr 20
Halvårskort kr 550,-   Kun skøyter kr 40
Klippekort - 6 klipp kr 175,-        
Klippekort - 12 klipp kr 350,-  
Voksen      
Enkeltbillett kr 55,-  
Halvårskort kr 1.100,-  
Klippekort - 6 klipp kr 275,-  
Klippekort - 12 klipp kr 550,-  
       
Familiebillett (2 v + 2 b) kr  130,-  
       
       

Anlegg

IDRETTSANLEGG

Idrettsenheten drifter blant annet Haraldshallen, Ishallen, friidrettsstadion og Turnhallen, samt har vakthold ved Skåredalen idrettsanlegg.

Haugesund friidrettsstadion

Haugesund friidrettsstadion er byens nyeste attraksjon på idrettsanleggsfronten. Anlegget brukes stort sett av Haugesund idrettslag friidrett (HIL). Andre som ønsker å benytte seg av løpebanene har muligheten til dette utenfor treningstiden til HIL.

Haraldshallen
I idrettshallen i Haraldshallen er det stort sett treninger og kamper i håndball. I tilflukstrommene i kjelleren er det hovedsakelig kampsport som trener. 

Ishallen
Ishallen ligger like ved Haraldshallen. Her trener Haugesund ishockeyklubb og Haugesund curlingklubb. Det er åpent for publikum fire dager i uken, og det spilles curling på tirsdager og på ettermiddagen hver fredag i sesongen. Åpningsperioden for ishallen vil normalt være fra midten av september til etter påske.

Turnhallen
I hallen trener partier innen ulike grener innen turn.

Actic
Treningskjeden Actic holder også til i Haraldshallen. De har stor fokus på styrke og kondisjonstrening.

Skåredalen idrettsanlegg
Ved anlegget trener volleyball, badminton, fotball, håndball, ski og basketball. Idrettshallen har internasjonale mål og oppmerking for kamper i basketball, volleyball og håndball.

Karmsund idrettshall
I Karmsund idrettshall er en fylkeskommunal hall. Her trener det mange ulike grener som for eksempel innebandy, dans, håndball samt drill. Karmsund idrettshall brukes en del til håndballkamper da hallen har internasjonale mål for håndball.

Vardafjellhallen
Vardafjellhallen er også en fylkeskommunal hall. Her trener ulike aktiviteter som basketball, håndball, innebandy og friidrett.

Hvilke idretter og grener som trener ved hvilke anlegg kan variere fra år til år.

SVØMMEHALLER

Svømmehallen i Haraldshallen
Svømmehallen måler 12,5 m x 25 m og er den største og mest brukte svømmehallen i Haugesund. Haraldshallen har en blanding av salt og klorvann. I Haraldshallen er det mange ulike aktiviteter som for eksempel åpen bading, svømmeopplæring for elever og treninger til svømmeklubben og triatlonklubben.

Bassenget ved Håvåsen skole
Bassenget brukes om ettermiddagene til svømmeopplæring i regi av svømmeklubben.

GYMNASTIKKSALER

I gymnastikksalene i Haugesund kommune er der gledelig stor aktivitet om ettermiddagene. Her trener ulike grener innen kampsport, håndball, volleyball, innebandy, drill, basketball, fotball, og bedriftsidrett. Treningen foregår ved følgende skoler:

  • Austrheim skole
  • Gard skole
  • Solvang skole
  • Lillesund skole
  • Rossabø skole
  • Håvåsen skole

FOTBALLBANER

Det er en rekke kunst-, grus- og gressbaner i Haugesund kommune.

På Haugesund Stadion, Haugebanen, Sakkestad og Haraldsvang er det gressmatter. I Idrettsparken er det 5 kunstgressbaner hvorav fire er kommunale. Videre er det kunstgressbaner på Sakkestad, Skåredalen og Nordbygdene. Grusbanene finner en blant annet i Idrettsparken, Håvåsen og på Rossabø. Treningstidene på kunst-, gress og enkelte grusbaner fordeles mellom klubbene på et eget banefordelingsmøte. 

I tillegg er det en rekke ballbinger og balløkker som er til fri benyttelse.

RIDESENTERET

Ved ridesenteret på Bleikemyr er det et eget ridesenter som ligger i flotte omgivelser. Ved ridesenteret på Bleikemyr/ Grutle er det ulike ridekurs. Dessuten er det en del privateide staller i Haugesund og nærmeste omkrets.

For mer informasjon om ridemuligheter kontakt rideklubben.

SANDVOLLEYBALLBANER

Sandvolleyball er en populær sport og det finnes en rekke baner i Haugesund.

I Idrettsparken er det fem sandvolleyballbaner, en på Røver og en i Skåredalen idrettsanlegg. Disse banene er åpne for publikum.

PRIVATE ANLEGG

Det er en rekke private idrettsanlegg i Haugesunds regionen som vedlikeholdes og drives i privat regi. Under er en liste over de største anleggene.

Fotballhaller
Haugar- hallen og Vard-hallen har innendørs 7-er baner og brukes til innendørs fotballtrening. Djerv-hallen er en fullverdig idrettshall. For mer informasjon om hallene kontakt klubbene direkte.

Tennis- og squashall
I tennis- og squash-hallen ved Lillesund skole er det 3 innendørs tennisbaner, samt to squasbaner. For mer informasjon kontakt Haugesund tennisklubb.

Skytteranlegg
På Kalland er det eget skytteranlegg som brukes til skyting med både rifle og pistol. Pistolklubben har dessuten en egen tunell hvor de skyter pr. i dag i en eldre tunellsjakt. For mer informasjon kontakt Haugesund Skytterlag og/eller Haugesund Pistolklubb.

Motorsportanlegg
På Årabråt er det et eget trial- og gokart anlegg. Stiftelsen Haugesjøen og/ eller KNM Haugaland får økonomisk støtte av kommunene i regionen.

Toppidrettsgymnaset
Toppidrettsgymnaset, som ligger i nær tilknytning til Idrettsparken, har en egen idrettshall som brukes av elevene ved skolen. For mer informasjon kontakt Haugesund toppidrettsgymnas.

Kano / kajakk anlegg
Ved Haugesjøen har kajakklubben et eget kajakkanlegg. Dessuten er det et interkommunalt kano- og kajakkanlegg i Tysværvåg. Tysvær kano- og kajakkklubb drifter anlegget.

Golf anlegg
I Sveio er det et interkommunalt golfanlegg. Anlegget har 18 hull. Haugaland Golfklubb driver anlegget. Det ligger også golfbane på Kolnes - Haugesund golfklubb (10 minutter fra Haugesund sentrum) i tillegg til golfbane på Torvastad - Nordvegen golfklubb (20 minutter fra sentrum)

HAUGESUND STADION 

"Nye" Haugesund stadion ligger sentralt i Haugesund sentrum. 

Det er FK Haugesund og SK Vard som spiller sine hjemmekamper her.

UTENDØRSGARDEROBER

Ved ønske om å benytte utendørsgarderobene må en kontakte idrettsenheten på mail

Skjema

pdf Søknadsskjema for bruk av gymsaler  

pdf Søknadsskjema for bruk av haller  

pdf Søknadsskjema for bruk av haller under arrangementer inne  

pdf Søknadsskjema for arrangementer ute

pdf Søknadsskjema for bruk av haller i mai/juni  

Søknadsskjema alle saler/haller og rom 2019 - 2020.xls (Excel)

pdfRetningslinjer ved fordeling av treningstider i Haugesund kommune

Søknadsfrist er 20. februar hvert år.

Søknadsskjemaene sendes på e-post til   eller pr. post til:

Haugesund kommune
Idrettsenheten
Postboks 2160
5504 Haugesund

Nye retningslinjer for kommunal garanti for lån til idrettsanlegg

Haugesund kommune vedtok i bystyret, 5. desember 2018, nye retningslinjer for kommunal garanti for lån til idrettsanlegg.
Bystyret vedtok at kommunen kan gi garanti til idrettslag som skal bygge nye idrettsanlegg, idrettslag med eksisterende idrettsanlegg og idrettslag som overtar eksisterende idrettsanlegg fra andre.
Den første garantien ble gitt til Kuleisen AS.

Administrasjonen har utarbeidet en veileder til idrettslagene. Veilederen og retningslinjene kan lastes ned her.

Kommunale selvskyldnergarantier vil kunne gi betydelig bedre rentebetingelser til idrettslag for lån de har hos private banker til å finansiere idrettsanlegg.
Retningslinjene skal bidra til at kommunen kan være med å støtte frivilligheten økonomisk med å garantere for banklån og spillemidler som bidrar til økt aktivitet blant kommunens innbyggere.
I ettertid har også Karmøy kommune fulgt Haugesund kommunes eksempel og vedtatt en lignende ordning.

Kontakt oss

Besøksadresse:
Knut Knutsen O.A.S. gate 4

Virksomhetsleder idrett -  Kjetil Lande
Telefon: 52 74 33 97
Mobil: 917 85 236

Konsulent Guri Olaussen
Telefon 52 74 33 96

 

 

Vakttelefon innendørs idrettsanlegg - 957 40 922

Vakttelefon utendørs idrettsanlegg - 991 58 076

Haugesund Idrettspark 

Emneord: svømmehall, billettpriser svømmehall

Utskrift