Konfirmasjon

Lokal beskrivelse

Konfirmasjon er ofte betraktet som et kristent ritual, men overgangsritualer fra barn til voksen finnes i de fleste kulturer verden over. Det har fått ulik vekt og utforming innen de forskjellige deler av kristendommen. Historisk sett har det ikke vært forstått som et overgangsritual mellom barndom og voksenalder; dette er et element som er tilkommet i noen trossamfunn senere. I noen trossamfunn betraktes det som et sakrament, i andre som en ikke-sakramental bekreftelse eller styrking av konfirmanten, eller som en forbønnshandling.

Konfirmasjon er også tatt i bruk for noen livssynsgruppers overgangsritual, eller ungdomsfest, som markering av overgangen fra ungdom til voksen.

Les mer om kristen konfirmasjon her >>>

Begrepet konfirmasjon er også tatt i bruk av ikke-kristne organisasjoner. En rekke sekulære organisasjoner, for det meste moderne human-etiske organisasjoner, arrangerer konfirmasjoner for eldre barn, som et uttrykk for deres livsvalg. I Norge har Human-Etisk Forbund siden 1951 arrangert Humanistisk konfirmasjon (før 2005 kalt Borgerlig konfirmasjon) som består av en kurs som avsluttes med en høytidelige seremoni.

Humanistisk konfirmasjon
Humanistisk konfirmasjon er et tilbud til ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig og verdig seremoni som avslutning på dette. Både kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

Alle kan velge konfirmasjon på et humanistisk grunnlag. Ingen spør etter ungdommens (eller foresattes) livssyn eller tilhørighet til et eventuelt trossamfunn. Human-Etisk Forbund respekterer fullt ut den livssynsmessige myndighetsalder i Norge som er 15 år, og Human-Etisk Forbund har ikke barnemedlemmer. Det betyr at hvis konfirmanten ønsker å melde seg inn i forbundet etter fylte 15 år så må konfirmanten aktivt gjøre dette selv.

Les mer om Humanistisk konfirmasjon her>>>

Kontakt kirken

Haugesund kirkelige fellesråd, Kirkevergen i Haugesund:

Adresse: Skåregata 145, 5501 Haugesund
Post: Postboks 612, 5501 Haugesund
Sentralbord: 52 80 95 00
E-post:

Nettside: www.kirken.no/haugesund

Telefonen vil være betjent i kontortiden 8 - 15.30 alle dager i uken. Her kan du henvende deg om alle tjenester som kirken kan tilby. Via dette nummeret vil du også kunne treffe de kirkelige ansatte i byens menigheter, kirkekontoret og kirkegårdsarbeidere.

Besøksadresse for kirker og gravlunder:

  • Vår Frelsers kirke , Skåregata 155, 5527 Haugesund
  • Skåre kirke, Haugevegen 19, 5523 Haugesund
  • Udland kirke, Austrheimvegen 60, 5517 Haugesund
  • Rossabø kirke, Torvastadgata 13, 5529 Haugesund
  • Røvær bedehuskapell, 5549 Røvær
  • Vår Frelsers gravlund, Viljarshaugen 40, 5538 Haugesund
  • Udland gravlund, Austrheimvegen 60, 5517 Haugesund
  • Christine Elisabeths gravlund, Havnaberggata , 5523 Haugesund
  • Nordre/Søndre Hauge gravlund , Kong Sverresgata , 5523 Haugesund
  • Røvær kirkegård, 5549 Røvær

Kontakt Human-Etisk forbund

Kontaktinformasjon Human-Etisk Forbund - Haugesund

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 - Leder: Christian Våge - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , 480 33 781

 - Nestleder: Egil Bergersen - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , 952 05 452

Utskrift