Festival

Lokal beskrivelse

Haugesund har flere festivaler å by på.  Nedenfor kan du lese om noen av dem.  Se også vår oversikt på www.haugesund.no

Sildajazz
Sildajazzen, Haugesund International Jazz Festival startet i 1987. Festivalen arrangeres i første halvdel av august hvert år og er nok den festivalen Haugesund er mest kjent for.

I løpet av fem svingende dager i august kan sildabyen på vestkysten tilby en rekke konserter og arrangementer i en sydende atmosfære. Jazzen står i sentrum med mer enn 70 orkestre og bortimot 400 kjente og utenlandske musikere. Det hele fordelt på ca. 200 arrangementer. Hver kveld kan det høres musikk fra mer enn 25 spillesteder som er fylt opp av glade mennesker som lytter til jazz, blues og tradjazz.

Les mer på: www.sildajazz.no

Filmfestivalen
Den norske filmfestivalen henvender seg til en samlet norsk og nordisk filmbransje med et omfattende internasjonalt filmprogram, seminarer og workshops. Til New Nordic Films kommer filmprodusenter, distributører og internasjonale filmfestivaler fra hele verden.

Festivalen arrangeres hvert år i slutten av august. Filmfestivalen er også åpen for publikum. Det selges både festivalpass og enkeltbilletter.

Les mer på: www.filmfestivalen.no

Fartein Valen Festivalen
Fartein Valen festivalen er en klassisk musikkfestival som årlig arrangeres i Sveio/Haugesund. Festivalen ble første gang arrangert i 1981. Fartein Valen-festivalen går over fire dager den siste helgen i april og er en viktig begivenhet i regionen.

Hovedhensikten er å øke utbredelsen av og forståelsen for Fartein Valens musikk. I de senere årene er programtilbudet betraktelig utvidet for å synliggjøre de komponistene som var Valens store forbilder og at han er en betydelig del av den klassiske musikkarven. I tillegg til selve konsertprogrammet, vektlegges også pedagogiske tiltak gjennom foredrag, seminarer og workshops for grunnskoleelever.

Les mer på: https://farteinvalen.no

Kulturnatt
Kulturnatt arrangeres i oktober hvert år og er en festival for hele familien! Mer enn 30 av byens kulturarenaer holder åpent hus og serverer tette innslag innen pop, rock, dans, klassisk musikk, teater, billedkunst, film, foredrag og mye, mye mer.

Her kan man få med seg bestillingsverk, urpremierer, møte med forfattere, intime konserter, actionfylte innslag og mange andre kulturopplevelser.

Les mer på: www.kulturnatt.no

Kontakt oss

Administrasjonen 52 74 33 70
Kultursjef 52 74 33 75
Administrasjonssjef 52 74 33 79
Økonomisjef 52 74 33 74
Produsent 52 74 33 68
Markedsansvarlig 52 74 33 76
 

Utskrift