Friluftsliv

Friluftsliv

Hos oss er det natur nok til alle. Du finner ikke et område som innbyr mer til friluftsaktiviteter enn akkurat Haugesundregionen. Avstanden fra åpent hav, via holmer, skjær og dype fjorder, og inn til høyfjellet er kort. Og søndagsturen kan du for eksempel avslutte ved et kafébord i ett av regionens koselige tettsteder.

Du kan velge og vrake i friluftsaktiviteter, fra dykking, seiling og båtliv, til ski, snowboard og fjellturer. Hva med en fisketur på åpent hav, i vann eller elv? Eller en kulturvandring på historisk grunn? Vil du boltre deg i snøen, lokker alpinsentrene i Sauda og Røldal med topp forhold knappe to timer fra Haugesund. Nyter du sol og bading, eller kanskje vind-og bølgesurfing, frister nok Åkra- og Sandvesanden med himmelske strender. De mange idylliske holmene og vikene langs fjordene våre innbyr også til spennende utflukter.

Friluftsrådet Vest

Friluftsrådet Vest er et interkommunalt samarbeidsorgan innen friluftsliv for 12 kommuner i Nord-Rogaland og Sunnhordland, med forvaltningsansvar for 108 friluftsområder i regionen.
Les om de mange tilbude i regionen på deres nettsider - https://www.frivest.no/

Badeplasser

Kvalsvik:
I Kvalsvik ligger friluftsbadet med "ei perla" av en badeplass, som ligger i kort avstand fra byen. Her finner du flytebrygge, rutsjebane i innlukket område for store og små. I tillegg kan du stupe fra stupebrettet med god dybde. Det er tilrettelagt for hyggelige familieturer nord i Haugesund.

Asalvik:

Haugesund sitt eget fantastiske sjøbad i idylliske omgivelser nede ved Kyvikdalen.  Asalvik i Haugesund er byens eldste badeplass. Den gjemte badeidyllen ligger mindre enn ti minutters spasertur fra Haraldsgata, men bare de færreste vet om bystranda midt i Haugesund. Asalvik ligger på Hauge og er nok mest brukt av beboerne i området.

Eivindsvatnet:
Eivindsvatnet ligger i Djupadalen og er en av de mest populære badeplassene i Haugesund. Ferskvannsbad tilrettelagt med to små strender hvor det også er lagt ut en baderampe for rullestolbrukere. Om sommeren er det en badebrygge utpå vannet. Her er også et universelt utformet servicebygg med vannklosett.

Skeisvatnet (Haraldsvang/Vangen)

Badeplass og turområde i Haraldsvang.  Stupetårn.

Emneord: Idrett og fritid, Frisk i friluft

Utskrift