Serveringsbevilling
Et serveringssted er et sted der det foregår servering av mat og/eller drikke. Alle som vil drive serveringssted skal ha serveringsbevilling gitt av kommunen. Daglig leder for bevillingen skal ha bestått etablererprøven.
Dette må du gjøre før du søker om serveringsbevilling
Du må skaffe alle disse vedleggene før du sender søknaden
- firmaattester for alle selskapene som er involvert i driften av serveringsstedet
- skatteattest for alle som er involvert i driften av serveringsstedet
- skisse over serveringsstedet innendørs og utendørs
- dokumentasjon på daglig leders tilknytning til serveringsstedet
- dokumentasjon på bestått etablererprøve for daglig leder
- bekreftelse på registrering hos Mattilsynet
- overdragelsesavtale (ved overdragelse av eksisterende virksomhet)
- andre vedlegg / opplysninger
Før du søker om serveringsbevilling må du dokumentere at det er ansatt en styrer som har bestått etablererprøven.
Ved Servicesenteret kan du avlegge følgende prøve:
Prøven avholdes onsdager og torsdager kl 13.00. Det bestilles time i forkant på telefon 52 74 30 00.
Slik søker du serveringsbevilling
Du søker om serveringsbevilling via skjema under
pdf Søknad om serveringsbevilling >>>
Hvor lang tid tar det før søknaden blir behandlet?
- Saksbehandlingstiden for søknader om serveringsbevilling er normalt en til to måneder.
- Saksbehandlingstiden regnes fra det tidspunkt søknaden er fullstendig.
- Når søknaden er fullstendig, sendes den til uttalelse til politiet, brannvesenet, skatteetaten og kemneren.
- Søknaden behandles administrativt.
Behandlingstiden kan bli lenger dersom de offentlige etatene har bemerkninger til saken, eller dersom du gjør endringer underveis i saksbehandlingen.
Kontaktinformasjon
Servicesenteret
Kirkegata 85, 5528 Haugesund
Telefon: 52 74 30 00
E-post: