Aktivitet i Terminalen

Terminalen fikk en real opprydning og formell åpning i juni, men har allerede rukket å ha en begivenhetsrik måned. Allerede yrer det av liv og kreativ aktivitet i bygget.

Åpning

​Fredag 14. juni var det kick-off og Terminalen åpnet dørene til publikum etter mange år. Det var en åpen invitasjon til å ta en tur innom, ta et blikk på historien, oppleve bygget og rommene, møte andre, og bidra med ideer om hvordan dette bygget og området skal se ut og oppleves i fremtiden. Åpningen ble en veldig fin dag med besøk fra alt fra frivillige organisasjoner, naboer, kommunalt ansatte, tidligere brukere av bygget og andre interesserte.  

Arbeidsgruppen planla ulike medvirkningaktivteter for at besøkende skulle få bli kjent med hvordan samskaping skal være grunnlaget for alt som skal skje i Terminalen. Prosjektet innebærer at kunst brukes i stedsutviklingen ved å ri rom for åpne, fleksible, inkluderende, faglige og sosiale prosesser. Målet er ikke konkret i formen, men ønsket er å skape et møtested med identitet som kan tilføre verdi til stedet og byrommet.

Medvirkningsaktiviteter:

  • Mulighet for å gi forslag til hvor gaupestatuen skal plassert i området. Da med en 3D-printet modell av gaupen og en miniatyrmodell av bygget.
  • Avstemming over ulike logoforslag.
  • Mulighet til å tegne forslag til kunst og dekor på utsiden av Terminalen.  


Representanter fra fotballag, skoleklasse og naboer solgte mat, kaker og egne varer til inntekt for sine turer. Rutebilhistorisk forening stilte med flotte kjøretøy, og brettspillklubben kom med spill og det ble engasjert spilling.  Haugaland videregående skole var der å jobbet med kunstprosjekt.  Prosjektet ble lansert og alle besøkende fikk vite litte mer om hva som skal skje på Terminalen videre.
 

elever og interiør på Terminalen - Klikk for stort bilde Axel Rios

 

Besøk og aktivitet

Terminalen har også hatt besøk av hundrevis av skoleelever fra både ungdomsskoler og videregående. Mange av disse har vært med på kreative prosesser knyttet til kunst og utsmykning. Å åpne dørene og starte dialogen med ulike aktører avdekker behov og ønsker som kan gjennomføres i et bygg som Terminalen. De kreative fagene på Haugaland har behov for verksteder der de noen ganger kan jobbe med prosjektene sine. Kunstmiljøet i Haugesund har også behov for steder å jobbe, samarbeide, og vise frem det de jobber med. Frivilligheten har mange ulike behov som vi også vi se på mulighetene for å løse i Terminalen. Dette skal være et sted der en utforsker muligheter for aktivitet og samarbeid på tvers. 

Gjennom dialogen rundt bygget dannes nettverk og bekjentskaper, om igjen utløser kreative prosesser. Det foregår nå utforskende prosesser knyttet til mulighetene for midlertidig basketballbane, utforming av bedre skatemuligheter nær bygget og mange andre spennende samarbeid.